O companie americana a gasit solutia pentru cei care vor sa se izoleze pe timpul pandemiei de coronavirus. Cu ajutorul unei imprimante 3D, a ridicat o coliba intr-un desert din Colorado, pe care a denumit-o Casa Covida.
Casa Covida este un proiect in care tehnologia moderna se imbina cu principiile arhitecturii din cele mai vechi timpuri, rezultatul fiind o locuinta suficient de mare pentru doua persoane. Forma acesteia este neobisnuita. Practic, vorbim de trei cilindri construiti din nisip, apa si argila, plus un acoperis gonflabil care faciliteaza mentinerea unei temperaturi constante si protejeaza interiorul impotriva intemperiilor.
Prin usa de lemn din cilindrul central se ajunge intr-un spatiu unde exista o vatra care incalzeste Casa Covida. Aici se poate si gati. Intr-unul dintre cilindrii adiacenti a fost amenajat un spatiu de dormit din lemn de pin, asa cum se poate observa in fotografia de mai jos. Din acelasi material au fost fabricate si usile, si pragurile.
O baie ceva mai deosebita
In al treilea cilindru se afla baia. In cada cilindrica, apa ajunge dintr-un strat acvifer subteran, explica expertii companiei Emerging Objects, cea care a proiectat si construit Casa Covida. Ei au colaborat cu un producator local pentru amenajarea spatiului de dormit. Acesta le-a furnizat pieile de oaie care acopera platforma din lemn, precum si paturile si celelalte tesaturi din camera.
Ce se mai stie despre aparitia coronavirusului
Misiunea stiintifica insarcinata de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) sa caute originea pandemiei considera ca, cel mai probabil, coronavirusul SARS-CoV-2 a trecut din regnul animal la oameni, dar inca nu a stabilit cum s-a intamplat acest lucru, relateaza EFE.
Ipoteza ca trecerea sa se fi facut indirect, printr-o specie intermediara, a capatat cea mai mare greutate in raportul final al expertilor, care au depus in ultimele luni eforturi pentru a identifica geneza crizei sanitare care a cuprins intreaga lume de peste un an. Nu exista piste suficient de puternice care sa indice o specie in mod particular, insa pangolinii au fost pana acum cei mai suspectati.
Surse: dezeen.com, agerpres.ro.