Comuniunea cu natura este un principiu de care arhitectii tin seama ori de cate ori au ocazia sa imbine avantajele spatiului locuit cu frumusetea mediului inconjurator. Asa a luat nastere una dintre cele mai interesante case ridicate cu ajutorul unei imprimante 3D.
Locuinta din Canada a fost gandita de o echipa de arhitecti olandezi, care s-au inspirat pentru design din sirul lui Fibonacci, folosit mai ales in arhiectura Renasterii. Sirul lui Fibonacci este o secventa de numere in care fiecare dintre acestea se obtine din suma precedentelor doua din sir. Astfel, primele zece numere ale sirului lui Fibonacci sunt: 1,1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55.
In arhitectura, respectarea acestui principiu ii ajuta pe experti sa construiasca, exact ca in cazul de fata, cladiri in spirala, care se integreaza in mediul natural, in loc sa il controleze. Casa din beton a fost ridicata cu o imprimanta 3D si este foarte bine izolata, oferind un confort termic superior la interior, potrivit apartmenttherapy.com.
Un omagiu adus naturii
„Prin realizarea designului primei noastre cladiri printate, am vrut sa aducem un omagiu frumusetii pe care am gasit-o in natura”, au explicat arhitectii de la Twente Additive Manufacturing. In plus, acestia au dorit sa arate celor interesati ca metodele de a construi o casa s-au diversificat si perfectionat.
Locuinta compacta are doua camere si mezanin, pentru un plus de spatiu. Poate gazdui pana la patru persoane, care vor avea o priveliste superba. Mai trebuie spus ca a fost printata nu doar casa, ci si anumite parti din mobilier. Imagini din interior si mai multe amanunte, in clipul video de mai jos.
Cititi si: Trei case din lemn moderne. Proiecte de la 11.900 de euro
Cititi si: Casa cu mansarda care poate fi construita cu bani putini