Viata intr-o casa pe roti poate fi extrem de placuta si de confortabila daca te asiguri ca ai tot ce iti trebuie pentru a nu depinde de retelele de utilitati. Panourile solare si un sistem eficient de colectare a apei l-au ajutat pe Mark, din Noua Zeelanda, sa traiasca asa cum ii place, in mijlocul naturii.
Mark si-a construit singur casa, pe structura unui container. A placat exteriorul cu lemn si a construit si o punte mica, la intrare. Imediat cum ai trecut pragul locuintei, ajungi in living, unde imediat iti atrage atentia canapeaua cu spatiu de stocare incorporat. Iar daca barbatul are oaspeti care vor sa ramana peste noapte, canapeaua se extinde si el se muta la mansarda, unde mai este un pat.
La parter este amenajata si bucataria deschisa. Desi pare greu de crezut, a fost suficient spatiu pentru chiuveta, o plita, un frigider, o cafetiera si chiar o masina de spalat vase. La astea se adauga si cateva piese de mobilier suspendate, unde poata fi depozitate vesela si cele necesare in bucatarie.
Baie cu cabina de dus
Langa bucatarie – separata de o usa, desigur – se afla baia, unde a fost loc pentru o cabina de dush, un vas de toaleta si o chiuveta. Panourile solare si sistemul de colectare il ajuta pe Mark sa aiba apa calda si caldura tot anul. Atunci cand este singur, acesta se poate odihni fie pe canapeaua de la parter, fie in patul de la mansarda, pe care il vedeti mai jos.
Si romanii pun pret pe mobilitate si incep sa caute case care se pot muta. Nu vor sa renunte, totusi, la confort, iar constructorii vin cu solutii pentru a le asigura toate dotarile necesare. Un producator din Romania le construieste in cateva luni, la preturi incepand cu 16.000 de euro. Costurile pot urca pana la 40.000 de euro, in functie de confortul dorit, dupa cum v-am aratat intr-un articol anterior.
Casele pe roti se fabrica, de obicei, din lemn. Conceptul a aparut in Statele Unite, iar, in ultimii ani, a fost adoptat de europeni. O astfel de constructie se poate transforma oricand intr-un birou sau intr-un atelier de arta.
Sursa: contemporist.com