Cu totii ne dorim o casa cu un nivel de siguranta ridicat si, pe langa clasica alarma, un videointerfon ne ajuta sa monitorizam ce se intampla atat in exteriorul, cat si in interiorul locuintei. Sunt doar cativa pasi pe care trebuie sa ii urmam pentru a face o alegere corecta atunci cand il cumparam.
Primul lucru pe care trebuie sa il avem in vedere este peretele pe care vrem sa montam un video interfon. Daca acesta va fi amplasat in exterior, expus intemperiilor si riscului de a fi deteriorat de unii trecatori mai recalcitranti, recomandarea specialistilor este achizitionarea unui dispozitiv cu o carcasa rezistenta.
Partea de exterior a videointerfonului este cea mai expusa, materialul jucand un rol deosebit de important in conservarea componentelor electronice si pastrarea unui aspect placut in timp. Spre exemplu, un aliaj de zinc-aluminiu confera rezistenta impotriva zgarieturilor, dat fiind faptul ca materialul are o suprafata fina, si o rezistenta mecanica buna. In plus, este si mai usor de intretinut si de curatat.
Urmatorul pas este sa ne decidem daca vrem un videointerfon IP sau unul analogic. Diferenta dintre ele sta in conectivitate: cele IP se conecteaza prin intermediul retelei de internet, iar cele analogice inca folosesc cablajul. In ultimul timp, tot mai multi proprietari prefera videointerfonele IP. Motivul: ofera control de la distanta. Videointerfonul IP poate sa iti permita deblocarea accesului in locuinta al unui prieten, de exemplu, chiar daca tu nu esti acasa sau iti trimit alerte pe mobil in cazul in care un intrus vrea sa patrunda in cladire.
Ce trebuie sa faca un videointerfon
Lucrurile de baza pe care trebuie sa le faca un videointerfon sunt: afisarea imaginii persoanei din fata camerei, afisarea imaginii in momentul in care senzorul de miscare se declanseaza, trimiterea de alerte pe telefon atunci cand senzorul este declansat si nu in ultimul rand, deschiderea yalei, in cazul in care este automata. In plus, un videointerfon IP iti pune la dispozitie si istoricul intrarilor si iesirilor din locuinta si iti arata ce persoane te-au cautat cat timp ai fost plecat de acasa.
Pe de alta parte, multe cupluri tinere aleg un sistem de monitorizare cu videointerfon pentru camera bebelusului, ca sa il stie in siguranta si sa vada ce face atunci cand ei sunt in living sau in alta incapere a locuintei.
Sistemele de alarma prin cablu, protectie sporita
Pentru o protectie suplimentara a locuinte sau a firmei tale, poti cumpara, pe langa videointerfon, alarme case prin cablu. Sunt cele mai sigure metode de protectie impotriva hotilor. Se pot conecta la un dispecerat al unei firme de paza si astfel in cazul declansarii alarmei, agentii de paza vor aparea in cateva minute.
Cand vine vorba de alegerea unui sistem de alarma cablat pentru locuinta ta, iti recomandam sa nu te grabesti si sa iei in considerare urmatorii factori: dimensiunea zonei pe care doresti sa o securizezi, posibilitatea cablarii in locatie, semnalul mobil in zona respectiva sau posibilitatea instalarii unei linii telefonice fixe (sistemele de alarma cablate vor comunica prin GSM/SMS sau o linie telefonica fixa), numarul de senzori si zone de care ai nevoie, numarul de coduri de utilizator de care ai nevoie si functiile pe care acest sistem trebuie sa le aiba pentru a iti satisface nevoile de securitate.