Atunci cand incepi o afacere imobiliara, accentul trebuie pus pe o buna planificare. Asigura-te ca fundatia este solida, astfel incat sa poti gestiona, cu succes, mediul dur al pietei mai tarziu. Ca proprietar de afacere, invata sa devii o persoana organizata și orientata spre obiective. Retine ca sectorul imobiliar nu are ca scop obtinerea succesului instantaneu. Este nevoie de multa rabdare.
Iata primii pasi pentru a incepe propria afacere imobiliara.
Planifica totul
Scrie un plan de afaceri, ca sa ai o harta clara a procedurilor. De asemenea, include in ea tipul de logo pe care doresti sa il ai pentru afacerea ta, proiectat de un designer sau de un creator de logo-uri. Planificarea este cel mai bun mod de a te implica direct in proiectele imobiliare. Poti primi sfaturi de la experti, atunci cand iti scrii planul de afaceri si poti stabili obiective realiste.
Fa cercetari de piata extinse
Cercetarea pietei este esentiala pentru a stii daca ideea ta de afaceri va functiona si care nisa din piata imobiliara va fi buna pentru tine. Cercetarea iti va oferi, de asemenea, o idee despre modalitatile de a te pozitiona in nisa. Poti chiar sa angajezi un agent de inchiriere online, care sa efectueze studii de piata complete in numele tau si sa execute si strategiile de marketing.
Iata cateva puncte importante:
- Asigura-te ca faci o cercetare timpurie a pietei, pentru a economisi timp si bani;
- Afla daca detii abilitatile potrivite, cercetand piata;
- Pe masura ce stii mai multe despre nisa ta, este posibil sa gasesti un mentor care sa te ghideze.
Brandul
Brandul este despre crearea unei perceptii despre afacerea ta in mintea oamenilor. Pentru a-ti transforma agentia imobiliara intr-un brand de incredere, ai nevoie de un design excelent al logoului companiei, o campanie publicitara, comunicate de presa si alte astfel de strategii de marketing.
Iata cateva sfaturi in acest sens:
- Construieste relatii cu potentialii tai clienti;
- Implica toti clientii la nivel personal si interactioneaza, mai des, cu ei;
- Distinge afacerea ta imobiliara de concurenta;
- Ofera clientilor tai valoare pentru banii lor;
- Rezolva problemele imobiliare ale publicului.
Obtine finantare
La infiintarea unei agentii imobiliare, de obicei, este suficienta doar o suma mica de bani. Dar, nu face greseala obisnuita de a calcula doar costul de pornire. Este indicat sa stii suma de care ai nevoie pentru a supravietui in urmatoarele cateva luni, inainte sa primesti primele plati de la clienti/parteneri de afaceri (dezvoltatori imobiliari). Poti verifica daca partenerii de afaceri au o situatie financiara stabila consultand o platforma de profil, dar, pentru asta, afla CUI de firma online. Daca nu ai prea multi bani din surse proprii, atunci gaseste modalitati de a-i atrage pe investitori.
Configureaza locatia
Cei mai multi proprietari de afaceri imobiliare incepatori pornesc de la propria casa. In faza initiala, concentreaza-te pe alegerea unei piete tinta decat sa identifici un loc pentru agentia ta. Daca bugetul nu iti permite, gaseste modalitati de a lucra fara a avea o locatie si descurca-te fara angajati. O abordare flexibila care iti permite sa iti ajustezi planul este una frumoasa.
Mentine o prezenta online buna
Asigura-te ca afacerea ta imobiliara are o prezenta buna pe web si ca site-ul tau imobiliar se afla pe primele clasamente ale rezultatelor cautarii pe Google. Foloseste diverse canale sociale, pentru a forma relatii cu clientii, ca parte a strategiei generale de marketing online.
In concluzie, afacerea imobiliara necesita un plan de afaceri si cercetarea unei nise de piata pentru a afla consumatorii tinta. Afacerea poate incepe cu bani putini, iar descoperirea investitorilor nu este dificila cu un plan de afaceri convingator.