Daca ar trebui sa numim trei lucruri la care ne gandim atunci cand spunem „Craciun”, cu siguranta, unul dintre ele ar fi faimoasa salata de boeuf. Alaturi de cozonaci si sarmale, aceasta este nelipsita de pe masa romanilor, de sarbatori. Pana sa discutam despre salata de boeuf insa, va reamintim ca am vorbit despre friptura de curcan, o specialitate pentru sarbatori si am pregatit 5 retete pline de savoare care te vor ajuta sa iti impresionezi oaspetii.
Mai departe, am vorbit despre prepararea cozonacilor si am strans 10 secrete pe care le stiu doar cele mai bune gospodine. Afla cum faci cei mai buni cozonaci. Trecem la deserturi si gasesti AICI retete de deserturi delicioase si foarte usor de preparat, pe care le poti prepara de Craciun. Daca vrei o reteta aparte, poti sa pregatesti un lichior de oua, bautura traditionala a americanilor de Craciun. Desigur ca am vorbit si despre amenajarea mesei de Craciun si am pregatit cateva ide care ii vor impresiona si pe cei mai pretentiosi musafiri. Le gasesti pe toate AICI.
Revenind la salata de beouf, citeste in continuare pentru a afla cum faci cea mai buna salata de beouf si care este ingredientul gresit pe care il folosesc majoritatea gospodinelor.
Cea mai buna salata de boeuf. Ingredientul gresit
Majoritatea gospodinelor folosesc carne de pui sau sunca atunci cand prepara salata de boeuf, insa daca vrei sa obtii o salata de boeuf cu adevarat delicioasa este recomandat sa folosesti carne de vita deoarece aceasta este cea care va da cu adevarat savoare faimosului preparat.
Cea mai buna salata de boeuf. Ingrediente
- 700 grame carne de vita
- 700 grame cartofi
- 300 grame castraveti murati
- 50 grame mazare boabe
- 2 gogosari murati
- 3 morcovi mari
- 500 ml maioneza
- sare dupa gust
- cateva masline pentru ornat
Cea mai buna salata de boeuf. Reteta
Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pui carnea la fiert pana sa rasoleste. Apoi, se fierb si cartofii, dupa care se curata si se lasa sa se raceasca. Mazarea trebuie fiarta 5 minute daca este din cutie, iar daca este congelata, se fierbe pana se inmoaie. In ceea ce priveste mocovii, acestia ce fierb aproximativ jumatate de ora. Pentru a-si pastra gustul, fiecare ingredient se fierbe separat. Castravetii si gogosarii se taie marunt, iar apoi se face maioneza. Pe masura ce legumele si carnea au fiert si s-au racit, se taie si ele marunt. Intr-un castron, se amesteca bine salata cu trei sferturi din maioneza. Se pune apoi pe un platou, se rotunjeste, se unge cu maioneza ramasa si se orneaza cu masline si gogosarul taiat feliute, dupa bunul plac.
Gasesti AICI mai multe variante ale salatei de boeuf.
Foto: sport.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: