A trecut Craciunul, dar asta nu inseamna ca am terminat cu pregatirile. Astfel, daca anul acesta organizezi o petrecere la tine acasa, de Revelion, trebuie sa pregatesti mai multe preparate cu care sa iti intampini musafirii. La fel de bine, daca mergi la cineva casa, este indicat sa duci la randul tau un preparat gatit de tine. Si pentru ca salata de boeuf este pe buzele tuturor in aceasta perioada, am pregatit astazi un articol in care iti prezentam 5 retete de salata de boeuf, ideale pentru masa de Revelion. Alege-o pe cea care iti place cel mai mult si surprinde-ti prietenii cu un preparat exceptional. Nu uita sa o ornezi intr-un mod deosebit. Pentru asta, am pregatit AICI 30 de idei creative.
Salata de boeuf cu somon afumat
Ingrediente:
- doi-trei cartofi
- un morcov
- 5 castraveti murati
- 3 linguri mazare
- un ou
- 150 grame somon afumat
- masline
- maioneza.
Morcovul, cartofii si oul se fierb si se lasa la racit, apoi se taie in cubulete. Maslinele se taie in patru, castravetii murati se taieiîn bucati mai mici, iar somonul in suvite. Se pun cartofii, morcovul, castravetii, maslinele si somonul intr-un bol, se amesteca, iar la final se adauga oul si mazarea. Se pune sare dupa gust si se orneaza cu maioneza.
Salata de boeuf cu ciuperci
Ingrediente:
- 14 cartofi
- 5 morcovi
- 5 castraveti murati
- 2ardei murari
- ciuperci din conserva
- masline fara samburi
- maioneza
- sare
- piper
Se fierb cartofii impreuna cu morcovii si apoi se curata si se taie cat mai mic. Urmeaza taierea in cubulete a castravetilor si a ardeilor, iar apoi toate se amesteca intr-un vas cu ciupercile, maslinele si maioneza.
Salata de boeuf in rosii
Ingrediente:
- 12 rosii
- doi ardei grasi
- salata verde pe langa salata de boeuf clasica (retata cu carne de vita, prezentata mai jos).
Se spala rosiile, se taie capacelul, se curata de seminte si de miez si se umplu cu salata de boeuf. Se orneaza cu ardei verde sau cu salata.
Salata de boeuf cu carne de vita
Ingrediente:
- 400 grame carne de vita
- 300 grame mazare fiarta
- 12 cartofi
- 3 morcovi
- o telina mica
- castraveti murati si gogosari in otet
- sare
- piper
- o lingura de mustar
- maioneza dupa gust.
Cartofii se pun intregi la fiert, intr-un vas, in timp ce morcovul, telina si carnea se taie bucati si se adauga ulterior. Se toarna apa pana la jumatatea vasului, urmand sa se mai completeze pe parcursul fierberii. Cand legumele si carnea au fiert se scot si se lasa la racit. Se taie marunt si se amesteca in castron cu mazarea, maioneza, mustarul, sarea si piperul, dupa gust.
Salata de boeuf cu carne de curcan
Ingrediente:
- 1/2 kg piept de curcan
- 1 kg cartofi
- 300 grame morcov
- 150 grame telina, 200 grame pastarnac
- 400g mazare
- 5 sau 6 castraveți murati
- sare
- piper
- 2 lingurite vegeta
- maioneza
Catofii se spala in coaja si se pun la fiert, apoi carnea si legumele, spalate, se pun la fiert cu vegeta. Dupa ce fierb si se pun la racit, toate se amesteca intr-un castron cu mazare. Castravetii se lasa la scurs, dupa ce sunt taiati bucatele, dupa care se adauga peste salata. Apoi, se adauga si maioneza si ulterior se orneaza dupa bunul plac.
Foto: http://retetegg.blogspot.ro, http://prostovkusno.md/, http://www.protv.ro, www.divahair.ro, http://www.retetepractice.ro, http://www.retetevegetariene.info
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: