Târgul Național al Mierii a reunit laolaltă peste 100 de apicultori care și-au expus tarabele cu produse bio pentru toți clienții. Cum era de așteptat, românii au cumpărat produse naturale direct de la producători. Prezent la acest târg a fost și Cătălin Maxim, apicultor. Afacerea lui cu miere merge ca pe roate!
Afacerea cu care acest român a dat lovitura
În acest an, gustul mierii i-a bucurat pe toţi cei care au venit să testeze roadele apicultorilor români la Târgul Național al Mierii din București.
„Miere polifloră cristalizată. Pe Bărăgan am și eu 10 stupi pentru nepoţi, dar nu pot … o dau la centrifugă și atât. Am gustat și am văzut că e ceva natural nu mă înșel”, a declarat un bărbat.
Afacerea cu miere merge de minune și pentru Cătălin Maxim, apicultor de profesie de ani buni.
Ciocolata apicolă, la mare căutare
Mierea este unul dintre cele mai căutate alimente, iar România ocupă locul doi în Uniunea Europeană la numărul de familii de albine. În plus, el a venit pe piață și cu alte produse.
Cătălin este unul dintre apicultorii care i-a cucerit pe toți cu ciocolata apicolă, care se vinde ca pâinea caldă. Preparată după o rețetă specială, ciocolata pe bază de miere are un gust aparte.
”Mica mea inovație constă în ciocolată apicolă ce înseamnă 95% miere, 5% ingrediente din industria ciocolatei cacao roșcove și altele. Șerbet apicol 95% miere 5% pulbere de fructe lămâie portocale.”, a spus Cătălin Maxim pentru observatornews.ro.
Mierea autentică nu este deloc ieftină, însă merită fiecare bănuț, susțin românii. La târgurile de specialitate, prețul unui borcan de 800 de grame de miere de salcâm este de 80 de lei. Un pic mai ieftină este mierea de rapiță care costă doar 40 de lei. Șerbetul și ciocolată apicolă, invenția lui Cătălin Maxim, costă 30 de lei.
Sursa foto: captură video Antena 1