Spuneam despre alei ca diversifica peisajul unei proprietati, fie ca vorbim de gradina sau de curtea din fata casei, stratificandu-l vizual si invitand parca la a le cunoaste capatul ascuns privirii. Optiunile de constructie a unor astfel de alei sunt variate, avand numeroase materiale la dispozitie, de la prundis, piatra, caramida si chiar busteni din lemn. Astazi vom vedea o tehnica noua care poarta cu ea un puternic rol ornamental, personalizand orice spatiu pe care il strabate. Iata cateva detalii despre alei din beton amprentat si o serie de exemple frumoase care sa va inspire.
Trecem pentru inceput in revista avantajele acestui tip de material. Pentru ca vorbim de beton, un material folosit pe scara larga in constructii, vorbim despre durabilitate si rezistenta. Mai mult decat atat, betonul amprentat este o metoda rapida, cu inalte calitati decorative, fiecare lucrare avand specificul sau ornamental. Astfel, betonul poate fi turnat in forme de diferite modele si culori care imita aspectul caramizii, pietrei de rau, gresiei, faiantei, parchetului, fiind o solutie excelenta pentru pavarea diferitelor suprafete, alei, trotuare, terase, drumuri de acces, parcari si chiar interioare. Dupa turnare, suprafata se amprenteaza cu ajutorul unei matrite de stantare si se aplica un strat de lac pentru beton amprentat.
Pentru ca este un material care se pliaza pe orice gust, este si usor de personalizat astfel incat sa aveti un peisaj unitar din punct de vedere al cromaticii si texturii. Merge foarte bine in combinatie cu piatra decorativa, desavarsindu-si astfel puternicul rol estetic.
Alei din beton amprentat – sporesc valoarea unei proprietati
Spre deosebire de pietris, asfalt sau pavele, betonul amprentat nu se deformeaza si nici nu se scufunda. In egala masura, materialul rezista cu brio atat temperaturilor scazute, cat si celor ridicate, fara a se deforma. Colorantii intaritori si si lacurile de protectie sunt rezistente in timp si la actiunea UV. In compozitia betonului ce urmeaza a fi amprentat se foloseste un amestec de fibre elastice ce contribuie la evitarea fisurilor majore si aditive pentru cresterea rezistentei, inclusiv la atacuri de natura violenta.
Nu in ultimul rand, betonul amprentat se monteaza usor si este eficient si in ceea ce priveste costurile, fiind considerat o alternativa ieftina pentru pavajele clasice. Pretul orientativ incepe de la 9 euro/metru patrat, acesta diferind si in functie de suprafata pe care vreti sa o acoperiti cu acest material cu calitati estetice superioare. In orice caz, specialistii spun ca o proprietate pe suprafata careia se gasesc astfel de lucrari cu rol practic si decorativ are o valoare net superioara si un potential sporit de atragere a unor cumparatori daca este scoasa la vanzare.
Mai jos gasiti cateva exemple de astfel de suprafete acoperite cu beton amprentat pentru o imagine clara a rolului decorativ fara egal pe care acest material il are. Fiecare din aceste idei imprima energie decorului gratie texturii diferite.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: