Țara noastră este plină de locuri ce merită vizitate. Totuși, una dintre cele mai vizitate zone ale țării o reprezintă Bucovina. Această zonă nu doar că este plină de piesaje superbe, este și plină de istorie și de tradiții, care se păstrează de zeci de ani. Mânăstirile și casele tradiționale sunt și ele foarte importante pentru zona Bucovinei. În acest articol îți vom arăta câteva case în stil bucovinean.
Ce înseamnă o casă în stil bucovinean
Acest tip de case continuă să fie importante atât din punct de vedere arhitectural, cât și din punct de vedere turistic. Casele în stil bucovinean au început să fie din ce în ce mai căutate de turiștii care vor să se bucure de o experiență tradițională. În acest fel, mai mulți proprietari au decis să recondiționeze aceste case, fie să le transforme în pensiuni.
Acoperișul acestor case reprezintă cea mai importană caracteristică pentru casele din Bucovina. Acesta era consturit în două ape și era învelit cu draniță. Tot pe acoperiș existau două orificii care ajutau la eliminarea fumului care se aduna în pod. În acest fel în pod se puteau pune cărnurile la afumat.
Case în stil bucovinean
Mai toate casele de acest fel aveau o prispă ce servea drept loc de dormit pe timpul verii, dar și de depozitare a roadelor pentru a le proteja de ploaie.
Pentru cei care doresc sc combine tradiționalul cu modernul, casele în stil bucovinean pot fi construite și cu elemente moderne. Orificiile mici de pe acoperiș pot fi transformate în geamul, iar podul poate fi folosit drept mansardă.
Se păstrează în general majoritatea caracteristicilor unice ale acestui tip de case. Un exemplu de casă construită în stil bucovinean este Casa Străbunicului, o construcție folosită drept unitate de cazare.
O altă astfel de casă se află la Cacica, în Suceava. Vatra Boierească este o casă ce păstrează autenticitatea unei case bucovinene. Turiștii care deci să petreacă vreo câteva nopți acolo se vor putea bucura de o experiență autentic bucovineană.
Dacă dorești să descoperi mai multe astfel de case, aici poți găsi mai multe lori pe care le poți vizita împreună cu familia ta.
surse: sadova.ro, zigzagprinromania.com, călătorinbascheti.ro
Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să ne dai un like și să-l împărtășești cu prietenii tăi: