Asa cum mai subliniat, casele modulare au aparut din nevoia de mobilitate a oamenilor si reprezinta o noua tendinta in realizarea unei constructii, imbinand multiple avantaje de ordin estetic, economic, ecologic, dar si de eficienta energetica. In acelasi timp, prin faptul ca toate elementele structurale sunt interschimbabile, proprietarii isi pot personaliza locuinta si o pot adapta nevoilor proprii, dar, mai ales, bugetului. Mai jos gasiti trei exemple de case modulare din lemn, alaturi de o lista de avantaje greu de ignorat de catre cineva care cauta o casa practica.
Pe langa designul ingenios, futurist, casele modulare mai prezinta si avantajul unor costuri inferioare comparativ cu locuintele ridicate in mod clasic in conditiile in care elementele structurale sunt prefabricate, cu costuri si un timp de productie mai redus. Pe langa faptul ca sunt economice, casele modulare sunt eficiente energetic, ecologice si estetice, cu un design compact, modern, care le scoate in evidenta.
O astfel de casa din lemn poate fi amplasata oriunde. Poate fi un ascunzis in inima muntelui, un camin in mijlocul aglomeratiei urbane, un salas amplasat undeva la tara sau o casa de vacanta amplasata la malul marii. Si asta tocmai prin prisma versatilitatii de care dau dovada aceste case din lemn modulare. Nu este doar o casa functionala, ci una care sa va faca viata mai buna sub toate aspectele.
Un prim exemplu este o casa modulara din lemn fabricata in Letonia. Casa are o suprafata de aproape 68 de metri patrati si are in structura sa trei dormitoare si un spatiu de zi, alaturi de o baie.
Urmatorul exemplu vine de la acelasi producator si are o suprafata de 110 metri patrati. Casa are forma literei H, cu doua dormitoare amplasate pe o latura, un al treilea pe cealalta, alaturi de o incapere care poate servi ca birou. In mijloc se afla zona de zi. Fiecare din cele doua exemple este insotit si de terase generoase.
Al treilea model este o casa construita in Romania, cu o suprafata construita de 103,5 metri patrati si care are in structura sa un living, bucatarie, sala de mese, doua dormitoare, un hol, doua bai, o veranda si o terasa. Pretul unei astfel de case porneste de la cel de baza, care include casa prefabricata „Kit”, de circa 20.000 de euro si creste pana la 52.600 de euro pentru o casa la cheie, cu toate finisaje incluse.
Termene de executie sunt urmatoare: realizarea proiectului de detalii de executie : 6 zile; executia structurii prefabricatelor in fabrica : 10 zile; montajul structurii prefabricate in santier : 6 zile lucratoare; executia de lucrari in santier + finisaje : 45 de zile lucratoare. Firma producatoare urmareste sistemul constructiv de case prefabricate german, asigurand astfel o calitate ridicata si o durata de viata de minim 100 de ani pentru casele cu structura din lemn.
Surse: Case-economice.ro, Tivohouses.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: