Pentru multi, castravetii murati sunt nelipsiti de la orice masa, inclusiv in sezonul cald. Pornind de la aceasta idee, am pregatit astazi o reteta simpla de castraveti murati de vara, de care te poti bucura in zilele toride. Principalul avantaj? Sunt gata in doar cateva zile. Citeste in continuare pentru a afla detaliile:
Castraveti murati de vara. Ingrediente
- 1,5 kg castraveti cornison
- 5-6 catei de usturoi
- cimbru uscat
- marar uscat
- ardei iute sau boabe de piper (optional)
- 1,5 litri de apa
- 2 linguri de sare grunjoasa
- o felie de paine
- + un borcan de 3 litri.
Castraveti murati de vara. Reteta
*Daca saramura este tulbure inseamna ca a inceput fermentarea. Culoarea castravetilor se schimba, semanand cu cei murati.
Timpul de acrire poate dura intre 3-5 zile, in functie de vreme. Este indicat ca ziua sa stea la soare, dar daca este innorat, ii poti aduce in bucatarie, de exemplu. In cazul acesta, murarea se mai prelungeste cu 2-3 zile, iar in total va dura cam 8 zile. In schimb, daca este foarte cald, dureaza doar 3-4 zile.
Dupa ce s-au acrit, se scot din borcan, se pun in cutii de plastic sau intr-o carafa cu capac si cu cateii de usturoi. Mararul, cimbrul si ardeiul se arunca. Se pastreaza apoi la frigider pana la doua saptamani.
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: