Gata, a venit toamna si odata cu ea s-a lungit lista de lucruri pe care gospodinele le au de facut. Dupa vestita curatenie de toamna, vine momentul sa ne ocupam de bucatarie. Asadar, dupa ce am vazut AICI cum congelam corect aliementele pentru iarna si v-am prezentat AICI reteta ungureasca de varza murata, astazi revenim cu un nou articol util in aceasta perioada si anume: castraveti murati dupa metoda bulgareasca. Reteta este una usoara si simpla, iar castravetii sunt pur si simplu deliciosi.
Nu mai lungim vorba si trecem la fapte, mai exact la gatit, dar inainte de a gati, haideti sa vedem reteta.
Castraveti murati dupa metoda bulgareasca. Ingrediente
Dupa cum spuneam, reteta este una simpla si nu este nevoie de multe ingrediente si cu atat mai putin de ingrediente sofisticate. Astfel, pentru a obtine patru borcane de 750 ml, aveti nevoie de: castraveti (numarul acesta difera in functie de marimea lor, dar ar fi bine sa aveti aprox 3-4 kg, ca sa aveti de unde alege), 4 morcovi, 3 cepe, cateva bucati de hrean (dupa gust), otet, sare neiodata, zahar, foi de dafin, usturoi, boabe de piper si boabe de mustar, precum si seminte de marar.
Castraveti murati dupa metoda bulgareasca. Reteta
Incepem prin a toca ceapa (solzisori), precum si morcovii si hreanul (bastonase). Se pune in borcane o lingurita de condimente, un amstec intre boabele de mustar, piper si seminte de marar, peste care se pune ceapa si se aseaza castravetii deasupra. In ceea ce priveste morcovii si hreanul, tijele de pun printre castraveti.
Dupa ce am asezat castravetii, punem in fiecare borcan cate doi catei de usturoi si o frunza de dafin si apoi adaugam o lingurita de sare si o lingurita de zahar. Turnam cinci linguri de otet in fiecare borcan si apoi, la sfarsit, umplem borcanele cu apa rece, infiletam capacele si le fierbem la bain marie, la foc mic, pana acestea isi schimba culoarea.
Dupa ce s-au racit si au ajuns la temperatura camerei, se depoziteaza intr-un loc racoros si se servesc cu felurile de mancare preferate, pe tot parcursul iernii.
Ce spuneti de castravetii murati dupa metoda bulgareasca? Stiati reteta aceasta? Ati mai incercat-o pana acum?
Foto: foodnetwork.com, teotrandafir.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: