Comodele TV se numara printre piesele de mobilier al caror design a evoluat foarte mult in ultimii ani, pe masura ce au aparut televizoare cu ecran plat tot mai mare si mai subtire. Designerii s-au vazut nevoiti sa redeseneze comodele si sa le adapteze la noile dimensiuni.
Ca regula generala, comodele trebuie sa aiba cam aceeasi dimensiune ca televizorul sau ceva mai mare, pe orizontala. In ceea ce priveste inaltimea, centrul ecranului televizorului ar trebui sa fie la nivelul ochilor, asa ca este bine sa faceti cateva masuratori inainte de a va decide ce comode veti cumpara.
Apoi, este recomandat sa tineti cont de stilul in care este mobiliata camera in care veti amplasa si comoda TV, pentru a o integra cat mai bine. Daca nu gasiti culoarea lemnului asortata cu mobila din incapere, nu va ramane decat sa optati pentru o comoda versatila in culori neutre: alb, negru sau crem.
O comoda moderna si nu foarte scumpa
In magazine vei gasi comode din lemn, metal, sticla, PAL, MDF sau o combinatie de doua dintre aceste materiale. Comodele din lemn, MDF si metal sunt cele mai rezistente, iar cele de sticla ar trebui evitate daca aveti copii sau animale de companie. Cea de mai jos costa putin peste 460 de lei, arata foarte bine, are si multe spatii de depozitare si urmatoarele dimensiuni:
- Latime spatiu TV- 120 cm;
- Inaltime spatiu TV- 38,6 cm;
- Raft:29,5 x 131,6 x 22 cm;
- Dimensiune totala: 149,5 x 131,6 x 29,5 cm.
La fel de importanta este si compartimentarea, astfel incat sa nu se vada cablurile si sa fie spatiu pentru alte electronice, precum routerul wireless, boxele, consolele si, mai rar in ultimul timp, DVD playerele.
Si daca tot v-ati hotarat sa faceti o schimbare, nu uitati care este, cel mai probabil, primul lucru pe care cineva il observa cand va trece pragul: cuierul. Modele de cuiere sunt multe, dar important este sa alegeti unul tinand cont atat de functionalitatea, cat si de designul acestuia.