În această perioadă, piețele sunt pline de legume bine coapte și parfumate și gospodinele se pregătesc pentru conserve și murături. Dacă aveți de gând să faceți acest lucru, sunt câteva lucruri de care este bine să țineți cont. Astăzi, vă prezentăm cea mai simplă și rapidă rețetă de murături. Pe social media, Anca Țurcașiu a arătat pas cu pas cum pune murături pentru iarnă!
Cea mai simplă și rapidă rețetă de murături
Murăturile reprezintă una dintre cele mai delicioase bucate ale toamnei și, surprinzător, sunt mult mai ușor de preparat decât s-ar putea crede.
Murăturile făcute în casă sunt cel mai bun aliment de consumat în sezonul rece și nu numai. Beneficiile murăturilor pentru sănătatea organismului sunt multiple.
Când legumele și fructele sunt fermentate, bacteriile sănătoase descompun zaharurile naturale. Acest proces este cel care conferă murăturilor fermentate gustul lor acru. Murăturile stau în apă sărată și fermentează timp de multe zile.
Cum le prepară Anca Țurcașiu
Anca Țurcașiu a dezvăluit pe Tiktok că printre preferatele ei se numără gogonelele murate, așa că a împărtășit rețeta sa secretă. Pentru a prepara murăturile sale celebre, aveți nevoie doar de câteva ingrediente simple: gogonele, frunzele de țelină, mărar, usturoi, cimbru și sare. În plus, nu este nevoie de foarte mult timp pentru a le pregăti.
„Ce facem noi aici? Punem gogonele, pentru că ele sunt preferatele mele, le ador. Frunză de țelină, cimbru, mărar, usturoi, umplem borcanul. Cel mai simplu de pe pământ este să pui gogonele. Am umplut borcanul și am pus 20 de grame de sare la un litru de apă, pentru a face saramura pe care o pun în borcan. Asta este tot, am muncit 5 minute și voi avea un borcan plin de gogonele.”, a dezvăluit Anca Țurcașiu pe rețelele de socializare.
Sursa foto: capturi video tiktok