In cursul saptamanii, dupa o zi lunga de munca si drumuri, ati dori sa mancati ceva bun, sanatos, dar si usor si rapid de preparat. Probabil cel mai simplu in aceasta situatie este sa puneti carnea si/sau legumele preferate intr-o tava la cuptor si gata. Va prezentam trei retete delicios de simple pentru o cina rapida la cuptor, dintre cele propuse de buzzfeed.com.
Pui cu rosii
Ingrediente:
- 8 pulpe de pui superioare sau copane
- 2 maini de rosii cherry
- 1 ciabatta
- 8 felioare de pancetta sau sunca afumata
- 1 legatura de patrunjel
- 1 capatana de usturoi
- 1 mana de masline ngre
- 1 ardei iute uscat
- ulei de masline
Preparare:
- Incingeti cuptorul la 180 de grade. Alegeti o tava adanca si destul de intinsa pentru ca toate pulpele sa incapa intr-un singur strat.
- Alegeti frunzele de patrunjel, separati cateii de usturoi si scoateti samburii maslinelor.
- Rupeti ciabatta in bucati si puneti-o in tava, alaturi de pui, rosii, frunzele de patrunjel, cateii de usturoi in coaja si masline. Stropiti totul cu ulei de masline, presarati sare si piper negru si adaugati ardeiul.
- Scuturati tava sa se amestece toate si la sfarsit puneti carnea de pui la suprafata. Bagati la cuptor si intoarceti pulpele dupa 30 de minute.
- Dupa inca 30 min, puneti bucatile de sunca deasupra puiului si mai bagati tava la cuptor pentru 15 min., pana cand carnea se desprinde de pe os. Puteti servi cu o salata verde.
Sursa: jamieoliver.com
Cina rapida la cuptor. Creveti cu broccoli
Ingrediente:
- 1 capatana de pana intr-un kg de broccoli
- 450 de grame de creveti decorticati si curatati
- 4 linguri de ulei de masline
- 1 lingurita de seminte de coriandru sau jumatate de lingurita de praf
- 1 lingurita de seminte de chimion sau jumatate de lingurita de praf
- 1 lingurita si jumatate de sare de bucatarie
- 1 lingurita de piper proaspat macinat
- 1/8 lingurita de boia iute
- coaja de la o lamaie mare rasa
- felii de lamaie pentru servire
Preparare:
- Incingeti cuptorul la 220 de grade.
- Impartiti capatana de broccoli in buchetele mici, cat pentru o inghititura si puneti-le intr-un bol mare cu 2 linguri de ulei de masline, coriandrul, chimionul, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper si boiaua iute.
- Intr-un bol separat, puneti crevetii, celalalte 2 linguri de ulei, coaja de lamaie, 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper ramase.
- Intr-o tava joasa si intinsa de cuptor, puneti buchetelele de broccoli intr-un singur strat si rumeniti-le timp de 10 minute. Adaugati crevetii, scuturand tava sa se amestece cu broccoli. Bagati tava la loc, dupa 5 minute mai scuturati si mai lasati la cuptor inca 5 minute. Crevetii ar trebui sa fie opaci pe toate partile, iar broccoli moale si auriu pe margini. Serviti cu felii de lamaie sau stoarceti lamaie peste toata tava inainte de a pune in farfurii.
Sursa: thewednesdaychef.com
Cina rapida la cuptor. Rosii cu dovlecei si cartofi
Este practic o reteta de ratatouille la cuptor, foarte usor de facut.
Ingrediente:
- 2 rosii mici taiate in rondele subtiri (cam de 8 mm)
- 1 dovlecel mediu taiat la fel
- 1 cartof taiat la fel
- 1 ceapa, taiata in felli subtiri
- 2 linguri de ulei de masline si ceva in plus pentru stropit
- sare de bucatarie si piper proaspat macinat
- 1 lingura de cimbru proaspat
- 2 linguri de parmezan proaspat ras
Preparare:
-
Incingeti cuptorul la 190 de grade. Caliti ceapa in uleiul de masline pana se inmoaie si devine usor aurie.
-
Asezati feliile de ceapa pe fundul unei tavi de 22/33 cm cu capac. Adaugati in straturi feliile de rosii, dovlecel si cartof. Asezonati cu sare si piper, presarati cimbrul si parmezanul si stropiti cu ulei de masline.
-
Bagati tava acoperita la cuptor pentru 30 min. Dati capacul la o parte si mai lasati-o inca 30 min, pana se rumeneste bine totul.
Sursa: marthastewart.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: