Am spus-o intr-un articol anterior ca un balansoar in gradina completeaza spatiul de relaxare in care ne retragem zi de zi, departe de grijile cotidiene si de stresul vietii profesionale. Un colt al nostru, suspendat in natura, este drumul cel mai scurt si sigur spre o stare de spirit curata si senina care ne ne inspira apoi cu optimism si incredere in fortele proprii. Si pentru ca un astfel de balansoar poate fi construit prin forte proprii, mai jos va prezentam pasii principali pe care sa ii urmati pentru a fauri un astfel de accesoriu in care sa scufundati in liniste si armonie
Am ales un proiect in 14 pasi pentru constructia unui balansoar de gradina. Lesne de inteles ca pentru atingerea acestui obeictiv aveti nevoie de uneltele si sculele necesare si, mai ales, foarte multa atentie in utilizarea lor. Primul pas este instalarea stalpilor de sustinere, de o parte si de alta. Cele doua picioare de fiecare parte se imbina in partea superioara, avand doua elemente de fixare pe orizontal, in partea inferioara si cea superioara.
Imbinati picioarele de sustinere printr-o grinda transversala care se pliaza pe locasul sculptat in partea superioara a celor patru stalpi de sustinere. Fixati aceasta grinda cu doua scanduri mai mici de elementele orizontale de picioarele de sustinere. Atasati alte doua barne acestor scanduri de fixare, paralele cu grinda transversala. Cele trei grinzi vor sustine acoperisul balansoarului, delimitat pe margine de alte doua scanduri mici care se vor repeta pe tot traiectul barnelor de deasupra pentru o mai buna fixare a acoperisului. Asezati acoperisul care este, in general, din sindrila de lemn sau bituminoasa.
Pentru ca avem tot ancadramentul, dar mai putin balansoarul, trece la constructia leaganului propriu-zis. Unui chenar rectangular din lemn care va fi baza sezutului i se ataseaza alte scanduri de sustinere care vor forma spatarul. Umpleti cele doua perimetre – sezutul si spatarul – cu scanduri pentru a completa balansoarul care va avea doua puncte de rezistenta in tot atatea bare metalice. Suspendati balansoarul cu lanturi metalice astfel incat sa ii asigurati echilibrul.
Si pentru ca imaginile sunt cat 1000 de cuvinte, va prezentam mai jos materialul video care explica pas cu pas proiectul detaliat in scris mai sus, pentru o imagine edificatoare.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: