Noua amenajare e gata. Ai gasit mobila perfecta pentru bucatarie, un pat mai mult decat confortabil pentru dormitor, faianta din baie este fix pe gustul tau. Fiecare lucru sta la locul lui si poti sa spui cu mana pe inima ca te-ai intrecut pe tine cu decorul. Totusi, parca lipseste ceva.
Stim cu totii, „acasa” inseamna mult mai mult decat un spatiu in care dormim, gatim si ne pastram lucrurile. Locuinta noastra reflecta cine suntem – aici ne petrecem momentele de intimitate si aici ne invitam prietenii. De aceea, apare nevoia de a pune propria amprenta asupra decorului, iar de cele mai multe ori, amenajarile strict ca la carte nu se potrivesc in totalitate cu personalitatea noastra. Asadar, cum putem sa-l adaugam pe acel „vino-ncoa” locuintei noastre?
Indrazneste sa pui culoare
De multe ori, ne ferim de culori puternice si apelam la nuante neutre care sa nu ne incurce in cazul in care vrem sa facem o schimbare. Totusi, tonurile neutre pot deveni plictisitoare daca nu sunt combinate cu ceva mai indraznet.
Fie ca vorbim despre un covor multicolor sau despre o lenjerie de pat mai nonconformista, o schimbare mica poate fi de efect. Cel mic deseneaza pe pereti? Atunci de ce sa nu-i lasi un perete numai pentru el? Vopseste o usa, picteaza-ti ghivecele cu flori, lasa-ti spiritul artistic sa-si spuna cuvantul.
Alege piesa de rezistenta
La fel ca in cazul tinutei vestimentare perfecte, locuinta ta are nevoie de un „accent” care sa desavarseasca decorul. Obiectele de iluminat sunt un mod cel putin interesant de a-ti scoate casa din monoton. Indiferent ca alegi un lampadar colorat, o lampa de birou asimetrica sau o lustra cu un pattern nebunesc, nu-ti fie teama de originalitate.
Noua ne-au suras ideile celor de la Lamptekture, un proiect romanesc nou care imbina frumosul cu utilul prin intermediul unor lampi care scot din anonimat orice incpere.
Prima lor colectie, Harvest, aduce intr-un mod creativ motivele traditionale romanesti in mediul urban. Designul este realizat de tineri artisti care se inspira din mostenirea artizanilor din vremurile apuse, iar materialele sunt 100% naturale.
Desigur, cate case, atatea idei, insa secretul unei locuinte „cu vino-ncoa” e simplu: indrazneste sa iesi din standarde si da frau liber creativitatii.