Pentru a nu deveni o corvoada, curatarea cazii din baie trebuie sa se faca frecvent si urmand cativa pasi simpli. Pana la a folosi produse specifice, trebuie sa va asigurati ca ramane in stare buna dupa fiecare folosire. Iar cand vi se pare ca are nevoie de un „tratament” special, luati o perie, o solutie de curatat, un burete sau o carpa moale, va puneti manusile si treceti la treaba.
Daca aveti copii, primul pas este sa scoateti din cada jucariile si covorasele pentru a nu va incurca atunci cand va apucati de frecat. Apoi, dati drumul la dus si stropiti cada cu apa calda, ca si cum ati pregati-o pentru un „tratament la spa”, glumesc expertii de la https://www.apartmenttherapy.com.
In aceste conditii, nu va mai ramane decat sa aplicati solutia de curatat pe are ati ales-o. Cei care au testat mai multe recomanda Grove Collaborative Tub & Tile Cleaning Concentrate, care costa pana in 19 dolari. Odata ce ati finalizat si aceasta operatiune, lasati cada neatinsa timp de 10 minute, pentru ca solutia sa actioneze.
Folositi o carpa reutilizabila
Dupa 10 minute, incepetei sa frecati zonele murdare si apoi stergeti totul cu un burete sau carpa moale. Recomandata este European Dish Cloth, pentru proprietatile sale absorbante si pentru faptul ca poate fi refolosita.
Urmatorul pas implica atentie la detalii. Mai exact, trebuie sa aveti grija sa curatati in profunzime si zonele in care cada prezinta mici crapaturi, precum si bateria de dus. Recomandata este o perie de pana in 5 dolari, Micro Manager Detail Brush. Urmeaza clatirea, foarte importanta mai ales in cazul celor au copii mici. Iar la final trebuie curatate si sita si dopul cazii.
Curatirea fara frecare
Exista solutii si pentru cei care vor sa curete cada fara sa o frece cu o perie, de fiecare data. Este vorba de un spray ce trebuie utilizat zilnic pentru a preveni aparitia mucegaiului pana la curatarea in profunzime. Foarte important: nu trebui sa confundati curatarea cazii cu dezinfectarea, care se face cu produse speciale.
Curatenia baii este foarte importanta, nu numai pentru aspectul camerei, ci si pentru a evita raspandirea unor virusi sau ciuperci care te pot imbolnavi. Peretii baii sunt expusi la tot felul de depuneri din cauza aburului, cada si chiuveta la acumulari de sapun intarit, oglinda la pete de pasta de dinti sau fixativ, iar toaleta este raiul petelor si depunerilor din locuri inaccesibile, greu de curatat. Cum trebuie sa curatati intreaga baie aflati din acest articol al nostru.
Cititi si: Casa de lux din beton si lemn. O locuinta cu personalitate