Alimentele pe care alegem sa le consumam ne influenteaza in mod direct sanatatea, iar impactul acestora se poate vedea si la nivelul pielii. Asadar, frumusetea vine din interior, la propriu. Daca ne dorim o piele frumoasa si curata, precum si o sanatate de fier, trebuie sa alegem cu atentie alimentele din farfuria noastra. Astazi, iti impartasim cateva secrete care te vor ajuta sa deosebesti branza naturala de cea contrafacuta.
Daca lactatele nu lipsesc niciodata din frigiderul tau, asigura-te ca alegi unele de calitate deoarece, din pacate, nu toate sunt 100% naturale si iti pot face mai mult rau decat bine. Exista foarte multi comercianti care vor sa isi pacaleasca clientii. De exemplu, o practica foarte des intalnita este amestecarea branzei obisnuite cu cea obtinuta din grasimi vegetale. O alta practica la fel de populara este obtinerea unui amestec din lapte si margarina. Fara indoiala, acestea nu sunt alimente sanatoase si ar trebui sa te feresti de ele. Cum deosebesti branza naturala de cea contrafacuta? Afla din randurile de mai jos.
Cum deosebesti branza naturala de cea contrafacuta
Atunci cand cumperi branza, trebuie sa fii atent la anumite detalii. Primul lucru care poate indica faptul ca branza nu este una naturala este pretul acesteia. O branza facuta din orice altceva in afara de lapte va fi mult mai ieftina decat una obtinuta printr-un proces natural.
Apoi, este foarte important sa studiezi cu atentie culoarea produsului. Branza facuta din grasimi vegetale va fi mult mai alba decat una obtinuta din lapte. Pe langa asta, fii atent si la textura sa – branza din grasimi vegetale este compacta si moale, in timp ce branza din lapte este mai aerata. Daca branza nu prezinta orificii de aer in interior, exista mari sanse ca branza sa fie realizata cu ajutorul clorurei de calciu, un produs care intareste branza.
Din pacate, legea nu interzice adaosurile de lapte praf si grasimi vegetale in produsele pe baza de lapte proaspat, insa fabricantul este obligat sa mentioneze aceste lucruri pe eticheta.
Mai sunt cateva metode prin care puteti verifica, acasa, daca branza pe care ati cumparat-o este una 100% naturala. Prima metoda este sa taiati o bucata de demensiunile unei cutii de chibrituri si sa o congelati. A doua zi, verificati consistenta sa dupa ce o dezghetati. Daca a devenit sfaramicioasa inseamna ca este contrafacuta. O alta metoda este sa puneti o bucata in apa fiarta. Daca se topeste mai mult de 30%, inseamna ca produsul contine 80% margarina.
Nu in ultimul rand, atunci cand este pusa la desarat, aceasta va ramane ferma, daca laptele a fost de calitate. Altfel, se va inmuia. Este important de retinut ca branza adevarata nu trebuie sa aiba niciodata consistenta untului. Data viitoare cand cumperi branza, asigura-te ca tii cont de aceste lucruri care te ajuta sa deosebesti branza naturala de cea contrafacuta.
Foto: y101fm.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: