Mai sunt doar cateva zile pana la Craciun, iar majoritatea dintre noi au impodobit deja bradul. Ne-am informat cu privire la cele mai bune retete si am aflat care este ingredientul gresit pe care multe femei il pun in salata de boeuf, am pregatit si cateva platouri de aperitive, am aflat cum se afuma carnea de porc si cum pregatim carnatii, oasele pentru ciorba si slanina si bineinteles, ne-am deocorat casa cu ajutorul acestor trucuri.
Daca nu iti doresti un brad natural, am pregatit AICI cateva alternative creative si originale. Daca, in schimb, ai optat pentru un brad natural, cu siguranta te preocupa aspectul sau si iti doresti sa reziste cat mai mult timp incasa. In aceasta privinta, am pregatit in randurile de mai jos cateva trucuri care te vor ajuta sa te bucuri de bradul de Craciun cat mai mult timp. Asadar, citeste in continuare pentru a afla cum faci bradul de Craciun sa reziste mai mult.
Cum faci bradul de Craciun sa reziste mai mult. Taie tulpina
Inainte de a impodobi bradul de Craciun, este foarte important sa tai aproximativ doi centimetri din tulpina. Astfel, porii tulpinei pot sa absoarba mai multa apa. Urmatorul pas este sa asezi bradul cu tulpina intr-un recipient cu apa. Hidratarea este pentru el la fel de importanta ca si pentru flori.
Cum faci bradul de Craciun sa reziste mai mult. Tine-l departe de sursele de caldura si de banane
Odata ce l-ai bagat in casa, tine bradul departe de radiatoare, de calorifere si de lumina directa a soarelui, deoarece acesti factori de caldura il vor face sa se usuce si sa se transforme intr-un brad maroniu. In schimb, un umidificator in incaperea in care tii bradul il va ajuta sa retina umezeala.
Aproape in orice locuinta exista un bol incarcat cu fructe care e amplasat pe o masa langa brad sau chiar sub brad. Insa bananele degaja un gaz numit etilena, o substanta care accelereaza coacerea altor fructe care se afla in apropierea. Aceasta afecteaza si brazii ducand la uscarea lor si la caderea acelor.
Cum faci bradul de Craciun sa reziste mai mult. „Hraneste-l” cu limonada sau vodca
Pune 4-5 linguri de limonada (amestec format din apa zahar si lamaie) in recipientul cu apa in care ai plasat bolul. Glucoza din zahar va ajuta copacul sa isi mentina structura celulara si sa impiedice caderea acelor, chiar si la cateva saptamani dupa ce a fost taiat.
O alta varianta este sa torni un pahar mic de vodca in recipientul cu apa. Alcoolul va ajuta la distrugerea bacteriilor din apa. Astfel, adauga un capac plin de vodca in apa in care tii bradul, la fiecare doua zile, poate chiar la 3 zile. Sau poti sa iti tratezi bradul de Craciun cu un cocktail din vodca si limonada, pentru a rezista un timp mai indelungat in locuinta ta.
Cea mai buna varianta este insa sucul acidulat. Zaharul si siropul de porumb pe care acesta il contine „va hrani” bradul si il va tine viu cat mai mult timp.
Urmareste clipul de mai jos pentru a vedea ce se intampla cu bradul tau atunci cand adaugi aspirina, vodca, suc sau inalbitor.
Foto: http://teenagefanatic.blogspot.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: