Vara aceasta, am avut parte atat de zile caniculare, cat si de zile ploioase. Cumva, nu ne-am bucurat de nicio zi cu temperaturi medii, in care sa ne putem plimba linistiti in parc, fara sa simtim nevoia sa bem apa rece sau sa facem un dus, dupa 5-10 minute. La fel stau lucrurile si in casa. Ne trezim, ne bem cafeaua si parca vrem din nou sa sarim in dus, pentru a ne racori. E caldura mare, mon cher, dar avem solutii si vedem care sunt acesta, in randurile de mai jos. Asadar, va invitam sa descoperiti in continuare, cum puteti sa va racoriti casa fara aer conditionat.
Cum racoresti casa fara aer conditionat: 5 metode la indemana oricui
Fara doar si poate, in zilele de vara, aerul conditionat este o necesitate, insa, din pacate, sunt multe persoane care nu il pot tolera. Pentru acestea din urma, exista solutii alternative. Iata care sunt acestea:
Acoperiti geamurile
O solutie la indemana oricui sunt draperiile sau chiar jaluzelele. Astfel, daca trageti draperiile in timpul zilei, de exemplu, temperatura din casa va scadea cu cateva grade. Seara, geamurile pot fi descoperite fara probleme.
Apelati la ajutorul plantelor
O alta varianta este sa apelati la ajutorul naturii. Ma exact, sa creati o bariera naturala din plante si verdeata, la geamuri si in balcon. Aceasta ajuta foarte mult la pastrarea aerului curat si placut in camera si va vor feri de lumina directa a soarelui. Pe langa asta, desi foarte multe persoane opteaza pentru geamurile din termopan, specialistii ne recomanda sa alegem geamuri din lemn deoarece acestea lasa casa sa „respire”.
Deschideti geamurile si usile noaptea
Daca este posibil, lasati geamurile deschise pe timp de noapte. In plus, lasati usile din casa deschise, pentru a permite aerului sa circule. Nu in ultimul rand, este recomandat sa lasati deschise chiar si usile dulapurilor din bucatarie, precum si usile sifonierelor, pentru ca acestea inmagazineaza caldura pe timpul zilei.
Achizitionati un ventilator
Ventilatoarele sunt accesibile si consuma chiar mai putina energie decat becurile. Pe langa asta, au avantajul ca pot fi mutate in diferite incaperi, in functie de necesitati. Exista foarte multe tipuri de ventilatoare, insa specialistii ne recomanda sa optam pentru unul prins in tavan.
Plantati copaci sau vita de vie
Daca locuiti la casa, este indicat sa plantati copaci care sa va umbreasca locuinta. Astfel, optati pentru arbori care isi pierd frunzele toamna, astfel incat iarna, razele soarelui sa va incalzeasca incaperile casei. Nu in ultimul rand, vita de vie este o solutie foarte buna pentru a tine umbra si racoare.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: