Gatitul poate parea o corvoada cateodata, cu atat mai mult atunci cand ai un program foarte incarcat. Cu toate acestea, este necesar sa gatim, macar o data pe saptamana, pentru a avea un stil de viata sanatos. Desi este foarte practic si usor sa mancam in oras sau sa comandam mancare acasa, acest lucru nu este sanatos si poate fi destul de costisitor. Mancarea pe care o facem noi, acasa, este cea mai sanatoasa deoarece stim cu exactitate ce ingrediente am folosit.
Cu toate acestea, poate fi destul de obositor sa gatesti, in special daca ai o familie numeroasa. Iar atunci cand mai si lucrezi 8-9 ore pe zi si mai ai si alte obligatii pe langa asta, poate fi aproape imposibil sa pregatesti mesele pentru tine si cei dragi. In aceasta privinta, am pregatit in randurile de mai jos 7 trucuri care te vor ajuta sa gatesti mai rapid si, implicit, sa petreci mai putin timp in bucatarie.
Cum sa gatesti mai repede
Fierbe rapid pastele
Daca vrei sa pregatesti paste pentru cina, pune-le la inmuiat dimineata si lasa-le cateva ore. Cand vrei sa le gatesti, pune-le intr-o oala cu apa si lasa-le la fiert 2-3 minute, cel mult. Vei vedea ca acestea vor fi fierte imediat. Daca ai nevoie de ele in prima parte a zilei, poti sa le lasi la inmuiat peste noapte. Este un truc simplu care te ajuta sa fierbi pastele mult mai rapid.
Caleste ceapa in cateva secunde
Cateodata, trebuie sa stai mai mult de 5 minute pana ceapa se caleste asa cum iti doresti. Daca vrei sa grabesti procesul, poti sa adaugi jumatate de lingura de bicarbonat de sodiu in tigaie. Ceapa se va cali in cateva secunde.
Da branza pe razatoare mai rapid
Atunci cand stii ca vrei sa razi putina branza peste o salata/ paste sau orice alt preparat, asigura-te ca scoti branza din frigider cu putin timp inainte, suficient de mult ca aceasta sa ajunga la temperatura camerei si sa fie mai usor de manevrat.
Taie carnea in bucati egale
Daca vrei sa gatesti carne congelata, tai-o in bucati, imediat dupa ce ai scos-o din congelator, nu dupa ce s-a dezghetat. Daca faci asta inainte, vei obtine bucati egale, iar carnea va fi mult mai usor de taiat. De preferat este sa o tai inainte sa o pui in congelator, insa nu este nicio problema daca faci asta atunci cand o dezgheti.
Curata cartofii usor
Stim cat de suparator este cand in loc sa tai doar coaja cartofului tai, din greseala, un sfert de cartof. Uita de metoda clasica si foloseste acest truc: pune apa la fiert si adauga cartofii cand apa a atins punctul de fierbere. Lasa-i 30 de secunde, apoi scoate-i si pune-i intr-un bol in care ai pus apa rece (cu gheata, de preferat). Lasa-i la inmuiat 30 de secunde si aici si scoate-i. Vei vedea ca poti sa cureti cartofii cu mainile goale, daca faci asta. O alta modalitate de a curata cartofii rapid este sa ii tii in apa sarata 15-20 de minute inainte de a-i gati.
Gateste legumele rapid
Atunci cand gatesti legume, inlocuieste apa plata cu apa minerala. Aceasta va grabi procesul, legumele vor fi gata mult mai repede si vor fi mai moi.
Foloseste resturi de mancare
Foto: brightside.me