Daca nu ati ajuns pana acum sa faceti un gratar de Pasti, mai aveti o zi libera. Fie ca va aflati acasa sau in vacanta la munte, puteti pregati rapid o mancare proaspata pentru a va bucura de aceasta zi. Iata cum se face mielul la gratar sa iasa fraged si aromat, in trei retete simple.
Reteta rapida de Paste
Ingrediente pentru patru persoane:
- 800 grame de carne de miel
- boia ardei dulce
- cimbru
- busuioc
- oregano
- o lingurita de sare
- o lingurita piper alb macinat
- 6 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare:
Se taie carnea felii de aproximativ 2 centimetri grosime. Feliile de carne obtinute se condimenteaza cu amestecul de mirodenii.
Se adauga usturoiul si uleiul de masline si se lasa la rece cateva ore.
Se incinge gratarul si se lasa la rumenit.
Se poate servi cu salata verde.
Cum se face mielul la gratar. In marinada
Ingrediente
- carne de miel
- sare
- piper
- ulei de masline
- suc de lamaie
- usturoi
Preparare, cum se face mielul la gratar:
Carnea de miel se taie fasii subtiri.
Usturoiul se piseaza, se amesteca cu ulei de masline, suc de lamaie si piper.
Se toarna peste carnea de miel si se lasa sa stea 2 – 3 ore.
Pe gratarul incins se pun bucatile de carne si se tin pana se fac bine pe ambele parti.
Cum se face mielul la gratar. Reteta italiana cu rozmarin
Ingrediente:
- 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm
- o lamaie
- 4 linguri ulei de masline
- 3 crengute de rozmarin
- 3 catei de usturoi
- sare, piper
Preparare:
Curatati si pisati usturoiul, stoarceti lamaia si desprindeti acele de rozmarin de pe tulpina pentru marinada. Amestecati-le si condimentati cu sare si piper.
Turnati marinada peste carne si lasati-o sa actioneze minim 30 de minute.
Frigeti carnea pe gratar sau plita, la foc mic, pe ambele parti. Folositi un cleste pentru a intoarce cotletele, nu furculita (daca intepati carnea, isi va pierde din suculenta).
Pentru a pastra cotletele de miel suculente, in momentul in care le puneti pe gratar trebuie sa fie la temperatura camerei.
Surse: digi24.ro, delicatesa.ro, cevabun.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: