Frunzele de dafin sunt nelipsite din ciorbe sau diverse tocanite. Cu toate acestea, multi dintre noi nu le folosim corect, pentru a ne bucura cu adevarat de aroma frunzelor de dafin. Daca si tie iti place gustul pe care acestea il dau mancarii, citeste in continuare cum se folosesc frunzele de dafin in mancare.
Cum se folosesc frunzele de dafin in mancare
Ciorbe
La prima vedere pare simplu: tot ce trebuie sa faci este sa adaugi o frunza de dafin dupa ce ai pus toate ingredientele si sa mai lasi ciorba sa dea in cateva clocote. Ei bine, pentru a obtine o ciorba perfecta, frunzele de dafin trebuie… gatite in prealabil. Daca le pui in oala, acestea vor da un alt gust ciorbei, iar scopul lor nu este sa transforme ciorba, ci sa ii dea o nota perfecta de savoare. Astfel tot ce trebuie sa faci este sa pui frunzele intr-o cratita cu ulei incins, pentru a-si pierde gustul intepator. In acest fel, gustul dafinului nu va eclipsa celelalte ingrediente, ci va da un gust aparte ciorbei tale.
Ceai
La fel ca in cazul sosurilor, poti pune foi de dafin si in ceaiul de ghimbir, de exemplu. Aroma acestuia va atenua semnificativ senzatia intepacioasa pe care o ofera ghimbirul.
Cum se folosesc frunzele de dafin in mancare
Beneficii frunze de dafin
Foile de dafin sunt recomandate in special diabeticilor si cardiacilor deoarece acestea ajuta la scaderea colesterolului, datorita nivelului ridicat de antioxidanti pe care il contin. Pe langa aceasta, dafinul imbunatateste vederea si este o planta indicata in probleme precum respiratia urat mirositoare sau sangerarile gingivale.
Foto: inspiredtaste.net
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: