Fierbatorul este pentru apa, insa regula nu e batuta in cuie. Asa ca poti improviza si vei realiza ca aparatul iti poate face viata mult mai usoara atunci cand vrei sa prepari ceva pe fuga.
Cei care nu se pot desparti de mancarea gatita (si chiar ii sfatuim sa ramana asa cat mai mult) se vor bucura sa descopere aceste retete. Pentru a le prepara, aveti nevoie doar de ingrediente si un fierbator de apa. Fara o multime de vase, polonice si palete murdare. O singura mentiune insa: alegeti fierbatoare cu putere mai mare si suficient de incapatoare, precum cele de AICI.
Desigur, poate ca v-ati gandit deja, cand ati vazut titlul, la supa la fierbator. Nu este mare lucru sa pui un plic de supa instant in apa fiarta la fierbator. insa, poti prepara la fierbator si ceva mai complicat.
Orez cu legume condimentate la fierbator
Orezul se pune intr-un vas cu apa timp de 20 de minute, fara a se da la foc. intre timp, se taie legumele preferate si se pregatesc o serie de condimente, dupa gust. Puteti opta pentru foi de dafin, ghimbir, usturoi, chilli, coriandru. Se scurge orezul si se pune alaturi de legume, condimente, apa si sare in fierbator. Se lasa la putere maxima timp de circa 20 de minute. Preparatul se serveste fierbinte.
Paste cu porumb dulce
Fanii pastelor se pot bucura si ei de calitatile si eficienta fierbatorului, care se poate dovedi uneori o alternativa perfecta la electrocasnicele clasice. Pentru inceput, se adauga porumb dulce si o bucata de unt (100 de grame, de exemplu, dar si mai mult daca simtiti nevoia). Se lasa cateva minute, pana cand boabele de porumb devin moi. Agitati fierbatorul din cand in cand pe parcursul acestor minute. Apoi, scoateti porumbul si introduceti pastele, acoperite de apa.
Dupa ce pastele se fierb, se scurge apa din fierbator si se adauga porumbul, ulei de masline si sare. Se adauga si ceva ierburi aromatice precum coriandru, oregano, patrunjel, oregano, chilly. Spre sfarsit, adauga si ceva branza rasa sau cascaval. Se servesc calde.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: