Mesele de sărbători sunt de cele mai multe ori bogate și consistente, dar există multe alternative sănătoase care să mențină gustul delicios al preparatelor festive fără să aducă kilograme în plus. Iată care este garnitura care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion! Va fi adorată de toți invitații!
Garnitura care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion
Noaptea dintre ani este una dedicată petrecerilor și meselor îmbelșugate. Românii aleg să consume preparate tradiționale, carne de porc și alte mâncăruri grele, dar nutriționiștii susțin că putem avea pe masă și ceva mai ușor.
Dovleceii la cuptor sau pe grătar sunt o alegere excelentă pentru masa de Revelion, fiind ușor de preparat și foarte versatili.
Aceștia au un conținut caloric scăzut, fiind ideali pentru cei care doresc să se mențină în formă. Conțin vitamine precum vitamina C și A, minerale ca potasiul, dar și fibre, care susțin digestia. Puteți adăuga condimente precum usturoiul, oregano, cimbrul sau puțină zeamă de lămâie pentru un gust mai delicios. Iată cum îi puteți prepara!
Dovlecei la cuptor sau la grătar
Ingrediente:
- 2-3 dovlecei medii
- Ulei de măsline (opțional)
- Ierburi aromatice (oregano, busuioc, cimbru)
- Sare și piper după gust
- 1-2 căței de usturoi (opțional).
Mod de preparare:
Dacă îi faceți la cuptor, preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați dovleceii și tăiați-i în felii sau rondele. Puneți dovleceii într-o tavă de copt și stropiți-i cu puțin ulei de măsline, sare, piper și ierburile aromatice. Coaceți-i timp de 20-25 de minute, amestecând din când în când, până când devin aurii și ușor crocanți pe margini.
Dacă îi preparați la grătar, tăiați dovleceii în felii groase de aproximativ 1 cm. Pensulați-i cu ulei de măsline și presărați sare și piper. Gătiți-i pe grătar la foc mediu, timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte, până devin rumeniți și fragezi.
Sursa foto: freepik