Subsolul – acel spatiu neprimitor, pe care il asociem mereu cu un simplu loc de depozitare. In ultima vreme insa, fie ca suntem in cautarea unei camere doar pentru noi, asa-numita camera-refugiu in care ne cultivam pasiunile sau pur si simplu ne relaxam, fie ca nevoia ne impinge spre reamenajarea de noi spatii de locuit, subsolul a devenit destinatia predilecta pentru proiectele de renovare a casei. De la clasic la modern, de la un spatiu aerisit sau unul mai incarcat vizual, subsolul poate lua forme variate, in functiile de nevoile proprietarului. Va prezentam mai jos cateva idei de amenajare a subsolului.
Am ales pentru poza de inceput un subsol transformat in asa-numita „bonus room”, camera-refugiu de care aminteam mai sus, spatiul in care te debarasezi de stresul strans peste zi. In cazul de fata, camera de la subsol este echipata cu un home cinema, masa de biliard si un bar pe lateral. Piatra si lemnul folosite la renovare dau un aer clasic incaperii.
Lumina si spatiu – sunt cele doua cuvinte care ne vin in minte privind poza de mai jos. Pereti albi din lemn si mobilier simplu pentru un spatiu de relaxare cochet, in fata unui semineu.
Imbinatul utilului cu placutul este o filosofie pe care incercam sa o aplicam in viata de zi cu zi. La asta ne duce cu gandul si urmatoarea idee de amenajare a subsolului – un spatiu simplu, in care regasim placerea cantatului la pian, alaturi de utilitatea unei sticle de vin.
Si urmatoarea idee este una care impusca doi iepuri: un loc de joaca pentru copii si o sala de fitness pentru parinti. Subsolul are iesire directa in gradina pentru o gura de aer proaspat si un spatiu suplimentar de relaxare.
Multi designeri recomanda tot mai multe jocuri de culoare pentru vitalitatea casei tale. Chiar daca pare incarcat vizual, subsolul din imaginea de mai jos este unul bine incadrat cromatic. Un perete acoperit cu tapet cu un tipar interesant sparge monotonia si creeaza un centru de greutate al incaperii (poza de deschidere).
Din nou culori si lumina, de data aceasta naturala, combinatia ideala pentru un cuib de relaxare. Camera de la subsol este interesanta prin terasarea spatiilor laterale, transformate in niste banci prelungi, de jur imprejurul incaperii.
In multe din cazurile prezentate mai sus, subsolurile renovate cuprind si bai si chiar dormitoare, in functie de suprafata locuintei. In ultima poza, proprietarul a folosit in dormitor vechi paleti din lemn pentru a construit un pat etajat, foarte ingenios.
Surse: Houzz.com, Hgtv.com, Home-designing.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: