Daca iarna a trecut lasand urme nedorite pe amenajarile din curte, a venit vremea pentru lucrari de reamenajare. Evaluati pagubele la gard si la cotetele animalelor si stabiliti daca se impun reparatii sau inlocuirea lor efectiva. Va prezentam modalitati simple de a construi un gard sau un padoc din plasa metalica.
Gard din plasa de sarma
Un gard trainic si relativ ieftin este cel din plasa intinsa pe stalpi fixati in pamant cu beton. Gasiti AICI mai multe tipuri de plasa pentru proiectul vostru.
Intai se intinde o sfoara intre doi tarusi de lemn pentru a determina amplasamentul gardului. Se infig tarusii si se fixeaza cu ajutorul unui baros. De-a lungul sforii, la distante de 2 metri, se sapa gropi avand diametrul de 30 de centimetri si adancimea de 30-40 de centimetri, in care ulterior se vor fixa cu beton stalpii de metal.
Este recomandabil ca la capatul stalpului care intra in beton sa se sudeze cateva bucati de cornier sau fier beton pentru o mai buna fixare. Fixarea cu beton a stalpilor se face dupa verificarea aliniamentului si verticalitatii gardului.
Se desfasoara plasa de sarma si se pozitioneaza pe stalpi si pe cornierul montat intre acestia la baza superioara si la nivelul solului. Cornierul se prinde de stalpi cu suruburi pe bridele care se sudeaza in prealabil. Dupa intarirea betonului, plasa de sarma se ridica si se prinde de fierul cornier de la sol si din partea superioara.
Cum construiti un padoc din plasa pentru caine
Daca tineti un caine in curte, cel mai bine este sa-i faceti un padoc, in loc sa-l tineti legat la cusca. Astfel va putea sa faca miscare nestingherit si fara a va produce stricaciuni in curte.
Padocul trebuie sa aiba minim 6 metri patrati si sa fie asezat intr-un loc cu umbra.
Pentru fundatie, faceti un contur de beton în care să intre stalpii de sustinere. Acestia pot fi din lemn, metal sau beton (caz in care puteti prinde plasa sudata direct in beton, marind rezistenta acesteia). Daca optati pentru un acoperis inclinat, doi dintre stalpi vor fi mai mici decat ceilalti.
Imprejmuirea, ca si poarta, o puteti face din plasa sudata pentru o buna rezistenta, dar si pentru ca animalul sa vada in jur si dumneavoastra sa il puteti urmari. Poarta trebuie sa se deschida spre interior, ca sa se reduca sansele sa scape cainele afara cand iesiti din padoc.
Scopul acoperisului este sa opreasca lumina si caldura vara si zapada iarna. Din acest motiv, nu e indicat sa-l faceti din tabla sau din placi de azbociment. Optiuni bune sunt sindrilele bituminoase sau tigla.
Surse: adevarul.ro, dresajprinjoaca.ro
Surse foto: youtube.com, metropotam.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: