Mai multi experti in santate publica din Africa, inclusiv angajati ai Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), au stabilit deja protocolul pentru efectelor anumitor plante medicinale impotriva coronavirusului.
Dr. Prosper Tumusiime, director in cadrul Biroului Regional OMS pentru Africa, este convins ca medicina traditionala poate juca un rol important in combaterea COVID-19. Daca un produs naturist isi dovedeste eficienta, Organizatia Mondiala a Sanatatii va recomanda producerea lui rapida in cantitati mari, la nivel local.
Testele clinice pentru medicamente și vaccinuri pot fi realizate și aprobate în mai puțin de 60 de zile, conform regulilor Forumului African pentru Reglementarea Vaccinurilor. Iar adoptarea documentelor tehnice privind eficacitatea medicamentelor pe baza de plante este o gantie ca nu se vor face compromisuri in privinta sigurantei sanatatii participantilor la testele clinice.
Deciziile, luate de 25 de experti
25 de experti vor decide care plante sunt eficiente in combaterea coronavirusului. Ei trebuie sa accelereze cercetarea in acest domeniu si sa dezvolte terapii avand la baza principiile medicinei traditionale. In plus, ei trebuie sa vina cu dovezi stiintificae care sa ateste calitatea si eficacitatea plantelor medicinale in tratarea celor infectati cu COVID-19.
Printre cei 25 se numara membri ai unor institute de cercetare regionale, ai auotoritatilor de reglmentare nationale, specialisti din mediul academic si reprezentanti ai societatii civile.
Al doilea val de coronavirus se apropie de Romania
Al doilea val de coronavirus va lovi Romania, cel mai probabil, spre finalul anului, estimeaza Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizatia Mondial a Sanatatii (OMS).
„Parerea mea este ca daca ne vom referi la valul doi, acest val, din ceea ce stiu si de la OMS, critice vor fi probabil ultimele doua luni ale acestui an – noiembrie si decembrie, cand se estimeaza la nivelul regiunii europene o crestere importanta a numarului de cazuri. Si odata cu venirea sezonului rece, cu desfasurarea activitatilor mai mult in spatii inchise, mai putin in spatii deschise, exista acest risc”, a declarat, recent, Alexandru Rafila.
Cititi si: Cum a ajuns coronavirusul in Romania