Noua Casa 2021 va avea un buget mai mic cu aproape 500 de milioane de lei decat cel estimat, in decembrie, de directorul general al Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Dumitru Nancu.
Anul acesta se implinesc 12 ani de la lansarea programului Prima Casa, redenumit acum Noua Casa. „Avand in vedere ca suntem in aceasta dubla criza, cea economica si cea sanitara, anul viitor programul va functiona cu un buget de 2,1 miliarde de lei”, declara,in decembrie, declarat Dumitru Nancu, potrivit cpi.imobiliare.ro.
Dumitru Nancu a explicat de ce se blocase programul Prima Casa, anul trecut. „Dezvoltatorul isi crea acel produs in functie de programul Prima Casa. Atata timp cat aveai o garantie de 59.000 de euro nu puteai face decat o unitate locativa de 59.000 de euro. Am venit si am spus: bine, raman si acele apartamente pana in 70.000 de euro, fie ca vorbim de apartamente vechi, fie ca vorbim de apartamente noi, dar venim complementar si cu Noua Casa, adica pana in 140.000 de euro, unde ai confort mai mare, dai si sansa celor care castiga mai mult sa-si achizitioneze un apartament mai mare”, a spus Nancu.
Ce fel de locuinte pot fi cumparate
Beneficiarii pot achizitiona – in cadrul programului Noua Casa – urmatoarele tipuri de locuinte:
a) locuinte noi, destinate achizitionarii, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de constructii noi s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat;
b) locuinte consolidate, destinate achizitionarii, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat;
c) alte categorii de locuinte, receptionate la terminarea lucrarilor de constructii noi sau de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic, dupa caz, cu mai mult de 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat.
Cititi si: Case pasive la preturi accesibile. Cea mai ieftina costa pana in 65.000 de euro
Cititi si: Case prefabricate pentru toate buzunarele. Preturi de la 8.400 de euro