Piftia este nelipsita de pe masa romanilor, de Craciun. Asadar, in randurile ce urmeaza, ne-am propus sa va prezentam o reteta stiuta doar de cele mai iscusite gospodine. Daca vreti sa impresionati pana si cel mai mofturos musafir, va invitam sa aflati din randurile de mai jos care sunt ingredientele necesare pentru piftie, dar si cum o pregatiti.
Piftie de Craciun. Reteta secreta a gospodinelor
Piftie de Craciun. Ingrediente
- 2 kg pulpa de porc
- 4 picioare de porc
- 1 capatana usturoi
- 2 morcovi
- 150 g hrean
- sare
- piper negru
- marar
Piftie de Craciun. Mod de preparare
Primul pas este sa curatati carnea, sa spalati picioarele de porc in doua-trei ape si sa puneti totul intr-o oala de dimensiuni mari. Apoi, acoperiti continutul cu apa rece. Lasati la foc mic pana cand ajunge la punctul de fierbere. Inlaturati spuma care se formeaza, pentru a obtine o zeama clara, apoi condimentati cu sare si piper. Adaugati legumele curatate si lasati preparatul pe foc 4-5 ore, fara sa acoperiti vasul cu capac, pana cand carnea se desprinde de pe oase. Pe masura ce se fierb, scoateti legumele si le puneti la racit intr-un bol. La final, stingeti focul, puneti un capac si lasati la racit 30 de minute. Intre timp, curatati usturoiul si zdrobiti-l.
Strecurati zeama, apoi adaugati in ea usturoiul si puneti-o pe foc inca 5 minute, dupa care o raciti si o strecurati din nou. Luati carnea de pe oase, feliati morcovii, apoi aranjati carnea taiata in boluri. La baza, puneti un strat de morcovi, altul de carne, urmand sa turnati usor zeama peste ele. Acoperiti bolurile cu folie de plastic si tineti-le la rece. Serviti cu marar.
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: