Platourile cu aperitive arata bine!
In perioada sarbatorilor de iarna, atunci cand toata familia se reuneste pentru a se bucura, a imparti daruri si a servi masa impreuna, decorul devine foarte important. Si cand vorbim despre decor, nu ne referim doar la brad, ornamente de Craciun, ghirlande sau instalatii luminoase, ci si la modul in care preparatele vor arata pe masa.
Este necesar ca toate preparatele sa fie gustoase dar si aratoase. In special platourile cu aperitive pentru sarbatori trebuie sa fie create astfel incat sa existe o varietate de combinatii de gusturi si culori.
Aperitivele salveaza timp!
Platourile cu aperitive de sarbatori se afla in fruntea preferintelor culinare ale romanilor, datorita varietatii oferite, dar se numara si printre favoritele gospodinelor. Motivul este simplu: aperitivele pot fi pregatite in avans, astfel incat in ziua de sarbatoare, nimeni nu mai pierde timpul in bucatarie. De asemenea, aperitivele ce pot fi servite la masa de sarbatori pot fi adaptate sau personalizate, astfel incat fiecare oaspete sa gaseasca ceva pe gustul sau.
Platourile cu aperitive sunt ideale pentru a organiza un bufet suedez: fiecare invitat se serveste cu ceea ce ii este pe plac.
Ce sa pui in farfurie de Craciun?
Ce preparate sunt potrivite pentru platoul cu aperitive de Craciun? Exista foarte multe variante care se potrivesc pentru platourile asortate, iata cateva sugestii:
- Gustari reci: racituri, diverse salate cu maioneza, pate de casa, caltabosi de casa, toba de casa, lebar de casa, sunca presata, chiftelute, alte mezeluri.
- Preparate de tip ‘finger food’: acele aperitive care pot fi servite cu mana, fara a avea nevoie de tacamuri. Printre acestea, unele dintre cele mai apreciate sunt: canapeuri cu mousse de pulpa uscata, cepusoara si ridichi, mini rulade cu diferite tipuri de branza, invelite in cotlet uscat, ficatei de pui inveliti in bacon, canapeuri de primavara cu unt, ceafa uscata, oua de prepelita si cruditati. Aceste preparate se servesc pe bucatele de paine coapte si necesita sa fie lasate timp de cateva minute la cuptor.
Ce sa pregatesti de Revelion
In ceea ce priveste masa festiva de Revelion, pentru noaptea dintre ani se doreste un meniu festiv mai usor, astfel incat fiecare sa poata petrece fara a-si simti stomacul incarcat.
De asemenea, ai putea alege preparate care sa inlocuiasca retetele clasice cu care fiecare dintre noi ne-am obisnuit Revelioane la rand, atunci cand parintii nostri pregateau aceleasi meniuri an de an. Poate a venit momentul sa alegi platouri cu aperitive variate, atat preparate traditionale, cat si internationale.
Maioneza, somon afumat si ciuperci
Pentru o digestie cat mai buna, poti alege o salata de cruditati cu maioneza, pregatita din diferite legume pe gustul tau sau al invitatilor.
Una dintre traditiile noptii dintre ani, este servirea unor preparate cu sau din peste, iar unul dintre preferatele tuturor este mousse-ul de somon afumat, care este foarte simplu de preparat si este de mare efect pe masa de Revelion.
Salata de ciuperci cu usturoi sau ciupercile umplute sunt o alta delicatesa prezenta pe mesele festive ale romanilor, de aceea poti s-o incerci, daca pana acum nu ai indraznit.
Fructe de mare pentru cei pretentiosi
Daca iti doresti o masa de Revelion cat mai rafinata, este musai sa optezi pentru preparate din fructe de mare, platouri cu diferite tipuri de branzeturi sau bruschette in diferite combinatii.
Insa, indiferent care vor fi preparatele alese pentru platourile cu aperitive de sarbatori, oamenii cu care alegi sa iti petreci aceste zile sunt cei mai importanti.
Citeste si Toba de casa moldoveneasca: traditie de Craciun