O asistenta medicala din Olt cultiva si vinde legume sanatoase, fara chimicale, pentru copiii cu cancer. Totul a inceput dupa ce fiul doamnei Veronica Gogot a a avut unele probleme de sanatate si au ajuns impreuna in tabara MagiCamp.
„Cultivam ca toata lumea, pentru vanzare. Cand am venit din spital, am inceput sa cultiv pentru copil, pentru noi toti, de fapt, fara produse chimice. Cand am plecat in tabara MagicCamp am luat cu noi si o sacosa cu ardei. Nu va spun, cand au vazut copiii…. N-am sa uit cat voi trai, era un ardei mare, frumos, am si acum imaginile in minte. Atat de mult mi-au multumit, au mancat copiii toata saptamana si se mirau: «Doamne, ce bun a fost!». De atunci m-am hotarat sa fac asta pentru ei”, povesteste femeia, pentru adevarul.ro.
Ea a explicat si de ce a decis sa cultive doar legume fara chimicale si sa ii ajute pe parintii copiilor bolnavi: „Iti pui intrebarea «De unde-i cumpar copilului?», avand nevoie de o leguma sanatoasa. Stiu cat de important e, 7-8 luni de zile, cat am stat acolo, asta discutam cu mamicile, era o problema a noastra, ce dam copiilor sa manance, sa fie cat mai sanatos”.
Mai intai, a livrat legume pentru copiii bolnavi de cancer din MagiCamp, apoi in spitale din Craiova si Bucuresti. Apoi, cu ajutorul unui om de afaceri din Valcea, a construit doua din cele cinci solarii in care cultiva legumele sale magice. Un alt fermier, de la Cluj, i-a trimis intr-o primavara rasaduri pentru a inlocui plantele distruse de grindina care i-a distrus un solar. A primit si o donatie pentru a achizitiona o masina pentru livrari.
Cultiva legume, dar vrea si zmeura, si capsuni
Veronica Gogot cultiva alaturi de familie cam toata gama de legume. A dus copiilor si pepeni, si galbeni si verzi, porumb, iar atunci cand n-a mai facut fata cu transportul, a preparat si dulceturi. Vrea sa cultive acum si zmeura, mure si capsuni, simte ca le-ar face o mare bucurie.
La inceput a cultivat totul in curtea proprie, dupa care vecinul le-a cedat si el gradina lui, la care insa au fost obligati sa renunte de curand. Au cumparat intre timp, aproape de locuinta lor, o casa degradata, dar care are un teren generos si, in plus, si sursa de apa.
Asa a ajuns catre livrari saptamanale catre spitale si parintii copiilor cu cancer. Asistenta medicala vrea, acum, sa ii adune pe toti la ea in curte, unde sa poata sa-si prepare impreuna conservele de legume si compoturile.