Un teren ingust nu inseamna neaparat optiuni limitate in constructia unei case. Sa spunem, mai intai de toate, ca un teren ingust inseamna o casa lunga. Trebuie sa aveti in vedere partile pozitive, precum posibilitatea de a face economii, in primul rand, in achizitia terenului. De asemenea, o casa construita pe lungime, astfel incat sa se plieze pe forma terenului, inseamna o locuinta cu mai multa lumina naturala in interior, gratie designului. Vedem mai jos cateva proiecte de case pe terenuri mici.
Am ales pentru inceput o casa cu un design urban, modern, care se pliaza perfect pe un teren ingust, dar care ofera spatiu interior din belsug, avand o suprafata totala de 278 de metri patrati. Interiorul este unul de tip open space, cu livingul si sufrageria contopite tocmai pentru a diminua orice senzatie de spatiu restrans. De o parte si de alta a incaperii ferestrele largi introduc valuri de lumina naturala pentru o atmosfera de intensa relaxare. Conceptul de open space nu se opreste aici si se deschide si mai mult spre exterior prin intermediul terasei din spate. La etaj, dormitorul principal cu tavan boltit are ferestre pe ambele colturi pentru o priveliste panoramica. Un pat preinstalat pe holul de la etaj este un refugiu perfect pentru relaxare sau cititul unei carti.
A doua casa este o locuinta care se pliaza pe un teren de minim 253 de metri patrati. Suprafata construita este de 87 de metri patrati in timp ce suprafata desfasurata este de 166 de metri patrati. Casa moderna are un living, trei dormitoare, trei bai, o bucatarie cu sufrageria integrata. Dormitoarele sunt concentrate la etaj, cel principal avand si baie proprie. De o parte si de alta a etajului se afla cate o terasa, una fiind amplasata si la parter, in spate.
Al treilea din seria de proiecte de case pe terenuri mici este o locuinta cu o suprafata la sol de 61 de metri patrati si una totala de 124 de metri patrati. Cu un design simplu, dar atragator, casa ofera destul de mult spatiu necesar unei familii cu doi copii, trei dormitoare si doua bai, alaturi de living si bucatarie.
Surse: Homeplans.com, Arhitectgabrielgeorgescu.ro, Ncase.ro
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe: