Castraveții murați sunt un deliciu tradițional, iar pentru a obține cei mai buni castraveți murați, secretele rețetei stau atât în calitatea ingredientelor, cât și în tehnica de preparare. Pentru astăzi vă arătăm secretul celor mai buni castraveți murați. Ce să adaugi în zeama lor ca să iasă gustoși și tari!
Secretul celor mai buni castraveți murați
Castraveții murați sunt preferații tuturor. În această perioadă, gospodinele se pregătesc să facă murăturile pentru iarnă.
Însă, nu oricine știe să-i facă exact așa cum ar trebui: tari, aromați și delicioși. De aceea, oricine își dorește să aibă succes, trebuie să știe că există câteva trucuri. Mai exact, saramura fierbinte este secretul celor mai buni castraveți murați.
Ce sa adaugi în apa lor și de ce ingrediente ai nevoie
Pentru a-i prepara ca la carte, aveți nevoie de 1 kg castraveți mici și proaspeți, 1 litru de apă, 250 ml oțet (5%), 2 linguri de sare, 2 linguri de zahăr, 4 căței de usturoi, tăiați felii, 1 linguriță boabe de piper negru, 1 linguriță semințe de mărar, 1 linguriță semințe de coriandru (opțional), 1 frunză de dafin și 1-2 ardei iuți, daca vreți să fie picanți.
Mod de preparare:
Prima dată, taie bine castraveții și taie capetele. Iar într-o cratiță separată, se prepară saramura. Adu apa până în punctul de fierbere. După aceea, pune oțet, sare, zahăr și amestecă în continuu până când acestea se dizolvă. Saramura se lasă la fiert pentru două minute. Ulterior, las-o să se răcească.
Borcanele și capacele se sterilizează prin fierberea lor timp de aproximativ 10 minute, după care urmează îmbutelierea castraveților. În fiecare borcan, se adaugă felii de usturoi, boabe de piper, semințe de mărar, semințe de coriandru, ardei iubite.
După preferințe, poți pune și frunze de dafin. Ai grijă ca atunci când pui castraveții să nu lași spații între ei și pune saramura fierbinte astfel încât să îi acopere. După sterilizare, borcanele se întorc cu capul în jos pentru a se sigila. Se pun într-un loc răcoros și întunecat!
Sursa foto: freepik