Tacamurile potrivite aduc un plus de stil si de savoare unui pranz sau unei cine pregatite pentru cei dragi. Le puteti alege in functie de cate persoane aveti, de obicei, la masa. Luati in calcul si musafirii care va calca pragul de sarbatori.
Calitatea este foarte importanta si, daca tineti la pret, dar si la eticheta, solutia ideala ar fi un set de tacamuri de inox. Si aici aveti doua optiuni principale: piese din inox 18/10 sau din inox 18/0. In prima varianta, beneficiati de tacamuri cu o compozitie care include 18% crom si 10% nichel. Asa cum, probabil, v-ati dat seama, a doua varianta nu include nichelul.
Tacamuri stralucitoare si rezistente
Trebuie sa stiti ca nichelul are capabilitatea de a proteja aliajul de coroziune, ceea ce inseamna ca este exclus ca tacamurile sa rugineasca. Desi costa ceva mai mult, este recomandat sa optati pentru tacamurile din otel 18/10, care sunt si mai stralucitoare, se curata usor si nu se pateaza.
Mai jos, puteti vedea un set de tacamuri de inox pentru 6 persoane, care se remarca prin calitate si finisajul deosebit, lucios.
Invelis din titan pentru cutite
In afara setului de tacamuri, este bine sa aveti si un set de cutite de bucatarie de inalta calitate. Lamele din otel inoxidabil cu invelis din titan asigura performanta maxima a cutitelor. Asta si pentru ca titanul este un metal netoxic si nu genereaza ioni ferosi, prin urmare nu modifica gustul mancarii.
In plus, aceste cutite prezinta rezistenta ridicata la coroziune, sunt foarte usor de curatat si de intretinut pentru utilizare zilnica, iar combinatie otel-titan face ca lamele sa ramana ascutite pentru mult timp. Cutitele se ascut periodic inainte de a deveni tocite.In mod ideal, bucatarii amatori ar trebui sa isi ascuta cutitele de aproximativ 1-2 ori pe luna sau chiar mai des.
Nu uitati spalati produsele inainte de prima utilizare. Dupa spalare, cutitele trebuie uscate sau sterse bine inainte de a fi introduse in suport.