În ziua de astăzi locuințele tind să devină tot mai Smart cu ajutorul electronicelor și electrocasnicelor dar și mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie și lipsei de risipă a căldurii.
Venim și noi cu trei idei foarte simple prin care puteți să îmbunătățiți o locuință fără prea mari eforturi. Câștigurile sunt multiple atât pe termen scurt, dar mai ales pe termen lung. Facturiile și confortul tind să scadă, iar pe termen lung puteți spune că ați făcut un lucru responsabil privind mediul înconjurător.
Electronice electrocasnice și iluminatul dintre locuință
În primul rând alegeți electronice și electrocasnice care fac parte din categorii energetice superioare pentru că acestea au consum redus și scad semnificativ factura la curent dar și protejează mediul sunt mai eficiente și fac parte din generații mai noi de produse.
Din punct de vedere al iluminatului, într-o locuință sau chiar într-un birou folosiți becurile cele mai eficiente precum panouri led sau alte tipuri de iluminat la fel de bune. Pe lângă faptul că tind să consume mult mai puțin decât becurile tradiționale, cu un panou led puteți lumina chiar mai puternic și foarte important este și faptul că au o durată de viață foarte lungă astfel că investiția e una excelentă care merită făcută.
Reducerea cablurilor dintre o locuință
În ziua de astăzi avem în jurul nostru tot mai multe aparate electronice și electrocasnicecare sunt dotate cu cabluri și care ajung să ne ocupe un spațiu prea mare din locuință sau dintr-un birou.
Alegeți tehnologiile moderne care folosesc wifi, precum boxe portabile care nu au cabluri. Puteți elimina chiar și încărcarea telefonului mobil prin cablu pentru că astăzi există dispozitive speciale.
Încălzirea eficientă a locuinței
Poate una dintre cele mai mari probleme pe care trebuie să o rezolvi pentru a eficientiza o locuință este încălzirea în mod cât mai economic. Este greu de spus dacă o încălzire centralizată la oraș e la fel de bună precum una cu o centrală proprie, însă în ambele situații important e ca locuința să fie bine izolată pentru a nu pierde căldură.
Deși poate nu pare la prima vedere important, prin izolația proastă se poate pierde chiar și 30% din căldură ori mai mult. Izolarea bună a locuinței înseamnă și uși de bună calitate dar și ferestre și desigur și pereți bine izolați.