Tuturor ne plac vinetele, mai ales salata de vinete cu maioneză! Dacă nu știați, toamna puteți pune vinete la borcan fără să le mai coci. Este una dintre cele mai simple metode, folosită în principal de italieni. Vinetele la borcan sunt o opțiune excelentă pentru a păstra gustul delicios al legumelor chiar și în sezonul de iarnă. Acestea se depozitează în cămară și pot fi păstrate chiar și un an. Iată cum se prepară vinete la borcan!
Vinete la borcan pentru cămara de iarnă
La început de toamnă încep pregătirile pentru bunătățile din cămară, consumate în timpul sezonului rece. Puteți încerca și rețeta de vinete la borcan. Iată lista de ingrediente aceste conserve de vinete. Se pregătesc rapid și ușor, fără să mai fie nevoie să coci vinetele!
Ingrediente:
- 3 vinete lunguiețe
- 3 căței usturoi
- Sare
- Piper
- Cimbru
- Ulei de floarea soarelui
- 300 ml oțet din vin
- Borcane de 800 de grame.
Mod de preparare:
Prima dată se spală vinetele, se decojesc și se taie în cuburi mari. Este bine să folosești vinete lunguiețe, cât mai tinere și fragede, să nu aibă prea multe semințe.
Cuburile de vinete (n.r. le puteți tăia și fâșii) se presară cu sare și se lasă la scurs o oră într-o sită încăpătoare. Apoi se trec peste un jet de apă rece, să nu rămână prea sărate. Separat, într-o cratiță cu pereți înalți, se pun 300 ml de oțet și tot atâta apă. Se aduce la punctul de fierbere, se adaugă cuburile de vinete și se fierb doar un minut.
Se pun cuburile de vinete în borcane, se adaugă boabe de piper și felii de usturoi, câte un praf de cimbru uscat sau câte o crenguță de cimbru la fiecare borcan.
Se umplu borcanele cu vinete, se toarnă ulei și se fierb la bain-marie timp de 15 minute. Se lasă să se răcorească borcanele, apoi se depozitează în cămară. Pot fi folosite în diverse preparate delicioase!
Sursa foto: captură video