Teren de casa gratuit, de la stat. Care sunt pasii pentru a-l primi

You may also like...

18 Responses

 1. Megulete says:

  Mai este in viguare acesta lege?

 2. ioana says:

  unde trebuie depuse aceste acte ?

 3. Alex says:

  Terenul nu îți este dat în proprietate ci în folosință. Nu cred ca îți este pe plac sa faci o casa și poate peste 50 de ani sa îți spună cineva eliberează zona prietene…

  • Edy says:

   E drept ca iti este dat in folosinta, dar pe toata perioada constructiei de pe el. Deci atata timp cat n`o sa vina un cutremur sa`ti darame casa (si o sa iti platesti acea “chirie” pe teren), nu au voie sa te dea afara.

 4. Maria says:

  Care este durata de asteptare pt a primi terenul??

 5. un cetatean says:

  Nu este gratuit cu in chirie. Dar chiria este foarte mica raportat la salariul persoanei care solicita. De obicie dupa un anumit nr de ani de plata a chiriei ai drepul sa cumperi. Pretul fiind cu mult sub pretul pietei libere.la fel ca si in cazul locuintelor sociale. Insa trebuie sa rupi holurile primariilor sau ale icralului.

 6. anna says:

  Am întrebat la primăria voluntari si nu au teren de dat……..de ce????????

  • Edy says:

   Sunt *obligati* sa iti dea, conform legii. Daca iti spun ca nu au / nu vor, ii poti actiona in instanta. Doar ca dureaza si costa.

 7. JE says:

  Avantajul unui apartament la bloc, sunt serviciile aferente canalizare, gunoi, internet, femeie de serviciu sa curete blocul, trotuarul si aleea, etc.
  Avantajul unei case este pamantul. Casa este egala aproape cu zero. Daca faci o grdina frumoasa ridici foarte mult valoarea proprietatii, daca faci o ferma scoti bani, daca esti taran nu mori de foame.

  De ce ar construi cineva o casa pe o plama de pamnat? Unde e valoarea si avantajul?
  Sa mai vorbim de faptul ca NU ESTI PROPRIETAR pe teren, iar proprietatea in Romania este o gluma proasta?
  Sa mai vorbim de faptul ca orcand poti fi “caftit” ca la Pungesti sau sa-ti surpe peretii ca la Izvoarele.

  Nu mai dati sperante saracilor, ca nimic pe lumea asta nu este gratis. Saracii mai bine ar cauta o solutie sa castige mai multi bani, nu sa primeasca o plama de pamnt pe de-a moaca. Castiga bani mai intai si apoi fa-ti sau cumpara-ti o mica hacienda in Spania. Nimeni nu te da afara, nu te cafteste, iar vecinii de acolo nu fura ca in Romania, ca altfel infunda puscaria pentru multi ani.

 8. Adiana Maria Rata says:

  Am fost la primarie si zice ca nu au terenuri libere si iti cauta orice pretexte sa nu iti dee

 9. Ionut says:

  Sa nu faceti prostia asta NICIODATA! Unchiul meu a primit in 2007 un teren in jud. Braila din partea Primariei ,si’a ridicat o casa pe acest teren,iar dupa ce a terminat casa,s-a “trezit” mostenitoarea acelui teren ca este proprietara…dupa ani procese cu Primaria, cu proprietara acelui teren,Primaria i-a incetat dreptul acesta,de a fi proprietar (Unchiului meu) si i-a dat castig de cauza fostei proprietare a terenului. Tinand cont ca primaria a trecut peste niste hotarari judecatoresti definitive si irevocabile date de judecatoria mun. Galati. Asa ca sfatul meu este sa nu acceptati niciodata un teren dib partea primariilor si mai ales sa va construiti o casa pe el…ca nu sr stie niciodata cand puteti fi evacuati, aruncati in strada !!

 10. Rex says:

  Nu inteleg de ce vorbiti cu atata siguranta…
  Sunt beneficiar al legii respective, lege care are o logica.
  – Terenuri se dau doar daca municipalitatea/orasul/comuna detine teren ce poate fi pus la dispozitia unui astfel de proiect. In cazul in care vi se spune ca nu exista inseamna ca nu exista sau ca cel putin nu poate fi adus la stadiul asta.
  – Nu este de vina ideea in sine, legea si legiuitorul (parlamentul) pentru ca unele primarii sunt incapabile de a degreva terenurile de orice litigii, de a le pregati corespunzator si de a construi proiecte bine gandite, care sa aduca un plus localitatii pe viitor.

  In cazul orasului meu a durat cel putin 4 ani de proces in instanta pentru lamurirea proprietatii, lucrari de canalizare, proiectare a unui intreg cartier, bransament electric si la gaze. Repet, pentru toate astea e nevoie si de teren disponibil si de primari in stare.

 11. Ioana says:

  E tzeapa din partea statului, nu pierde statul niciodata,si nici nu face programe cinstite de întrajutorare a oamenilor.

 12. Marcel says:

  Daca detii o spaga considerabila……pt caonsilieri locali ai o sansa……daca nu poti uita de aceasta lege.

 13. Eliza says:

  Daca consiliile locale pot stabili criterii suplimentare….am inteles….devin eligible numai nemurile ! Functioneaza la fel precum caietele de sarcini de la licitații , se adauga un ceva ” mic” acolo si beneficiază cine trebuie ?

 14. mihaela says:

  Dupa reminarea constructiei creste pretul acelui teren si asa castiga statul. Cititi Art. 8
  Art. 8. – Dupa finalizarea construirii locuintei, consiliul local poate hotari, la solicitarea proprietarului locuintei, vanzarea directa catre acesta a terenului respectiv. Pretul de vanzare se stabileste prin expertiza tehnica, intocmita de un expert evaluator autorizat si aprobata de consiliul local.

 15. Beatrice says:

  Este o mare bataie de joc acest proiect. Il stiu de f multi ani. Conditiile sunt mult mai multe, apoi te taraie ani la rand pt reevaluare, etc…….O MIZERIE CA SI CLASA POLITICA…… totul este facut doar pentru beneficiile lor si sa fie legal. Va doresc succes si rabdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *