Chiar daca ti-a mai scazut pofta de mancare dupa consumul de mancaruri grele de sarbatori, trebuie sa te hranesti corespunzator ca sa infrunti frigul de afara si sa-ti reiei munca. Iti propunem trei retete de ciorbe usoare fara carne care iti vor retrezi apetitul.
Ciorba de legume cu spanac si ierburi aromatice
Pe langa ingredientele unei ciorbe taranesti de legume, la aceasta reteta se adauga si spanac, busuioc si cimbru.
Ingrediente:
- 2-3 catei de usturoi
- 1 ceapa
- putin ulei
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 1/2 varza
- 300 gr fasole verde
- bulion
- cimbru
- sare, piper
- 2 cani spanac
- busuioc
Preparare:
Se calesc ceapa, usturoiul si morcovii tocati pana lasa culoare si se sting cu apa. Se adauga apoi legumele tocate, se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba molcom. Varza poate fi taiata fideluta pentru a da consistenta ciorbei.
Cand au fiert legumele se adauga bulionul, cu sare, piper si cimbru, dupa gust.
Cu cateva minute inainte de a lua de pe foc, se pun si spanacul si busuiocul.
Sursa: delly.garbo.ro
Ciorbe usoare fara carne. Ciorba de sfecla
Este momentul ideal sa incerci o ciorba de sfecla, pentru ca aceasta radacinoasa ajuta la o detoxifiere naturala a corpului.
Ingrediente:
- 2 sfecle
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 2 cepe
- Patrunjel
- Bors
- 4 linguri ulei
- Sare
Preparare:
Spala morcovul si ceapa, toaca-le si pune-le in apa cu ulei care a dat in clocot. Lasa-le sa fiarba timp de 50 de minute. Adauga apoi sfecla data prin razatoarea cu gauri mari si cartoful taiat cubulete. Se lasa sa se inmoaie.
Spre sfarsit, acreste ciorba cu bors, potriveste gustul cu sare si adauga patrunjel.
Sursa: divahair.ro
Ciorbe usoare fara carne. Ciorba de ciuperci
Ingrediente:
- 400 g ciuperci
- 2-3 morcovi
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 1 fir de praz
- 2 linguri ulei
- 200 ml rosii decojite in suc
- 1 lingura orez
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel si telina verde
Preparare:
Ceapa, morcovii, pastarnacul, telina si prazul se spala, se curata si se toaca marunt. Se pun la fiert în 2 – 2,5 litri de apa cu un praf de sare.
Separat, intr-o tigaie cu ulei se calesc ciupercile taiate felii. Se sting cu 2-3 linguri de supa de legume, se dau cu un praf de sare si se lasa sa fiarba inabusit, 5 minute.
Se adauga ciupercile in ciorba, se acopera si se lasa sa fiarba 30 minute. Daca ciupercile si toate legumele sunt bine fierte, se mai adauga usturoiul tocat marunt, orezul si la sfarsit sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se mai lasa pe foc 10 minute si se potriveste la gust cu sare, piper si verdeata tocata marunt.
Sursa: retete.unica.ro
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: