Felul in care depozitam alimentele este la fel de important precum felul in care le gatim. De fapt, depozitarea corecta a acestora este primul pas deoarece daca nu le pastram in conditii adecvate, acestea se vor strica si nu le vom mai putea folosi.
Dupa ce am discutat AICI despre alimentele care nu se pastreaza niciodata in frigider si AICI despre modul corect de a congela alimentele pentru iarna si care sunt alimentele pe care nu trebuie sa le congelam niciodata, revenim astazi cu un articol in care te invatam cum sa depozitezi corect alimentele in camara. Citeste sfaturile noastre mai jos si nu uita, daca ai la randul tau niste sfaturi utile, scrie-ne un comentariu pe pagina noastra de Facebook.
Cum depozitezi corect alimentele in camara. Durata
- Faina, praf de copt, pesmet – acestea pot fi tinute in camara pana la 6 luni (insa ai grija sa folosesti un elastic sau o inchizatoare speciala, in cazul in care ai desfacut deja ambalajul – nu le lasa niciodata desfacute!);
- Zahar – si acesta se depoziteaza pana la 6 luni in camara si ideal ar fi sa il pastrezi intr-un recipient ermetic;
- Ierburile uscate si condimentele – acestea rezista pana la 2 ani, daca sunt depozitate in camara (recipiente ermetice);
- Orez – dupa ce ambalajul a fost desfacut, il poti pastra pana la un an;
- Pastele fainoase – pana la 1 an;
- Ovazul – pana la un an in camara;
- Quinoa – pana la un an.
In ceea ce priveste legumele si fructele, o parte dintre ele se pastreaza la temperatura camerei, iar o parte in frigider. Citeste AICI mai multe detalii despre asta.
Cum depozitezi corect alimentele in camara. Sfaturi practice
In incheiere, vrem sa iti dezvaluim si cateva secrete care te vor ajuta sa pastrezi totul organizat:
- achizitioneaza recipiente transparente in care sa depozitezi alimentele. Astfel, vei putea sa vezi ce contine recipientul, fara sa il deschizi;
- eticheteaza toate borcanele/ caserolele/ recipientele din camara. Deoarece unele dintre ele sunt foarte asemanatoare, desi recipientele sunt transparente, iti va fi dificil sa le distingi, iar o eticheta pe care sa treci continului te va salva de fiecare data;
- fa inventarul regulat – o data la cateva saptamani (perioada difera in functie de cat de des gatesti), fa inventarul si vezi ce iti lipseste sau care sunt alimentele pe terminate. Astfel, nu ti se va intampla niciodata sa vrei sa gatesti ceva, dar sa nu ai toate ingredientele necesare in casa;
- pastreaza ordinea si curatenia – oricat de banal ti s-ar parea, e important ca de fiecare data cand iei ceva din camara sa il asezi inapoi la locul lui si astfel vei sti mereu de unde sa iei produsul respectiv, cand ai nevoie de el. Pe langa asta, verifica periodic starea alimentelor si data la care expira. Arunca produsele pe care le ai de mult timp si nu crezi ca le vei folosi vreodata deoarece ocupa spatiu inutil.
Mai multe idei de organizare in camara gasesti AICI.
Foto: cookinglight.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: