Daca vrei ca noul tau aragaz sa arate asa cum arata cand l-ai instalat in bucatarie si peste ani, trebuie sa il cureti ca la carte de fiecare data. Sunt cativa pasi de urmat obligatoriu atunci cand speli aragazul sau plita pentru ca acestea sa luceasca de curatenie si sa continue sa arate ca noi.
1. Scoate gratarul si pune-l in chiuveta plina de apa fierbinte in care torni detergent de vase.
2. Aduna toate firimiturile cu o carpa uscata sau un prosop de hartie.
3. Pregateste o solutie cu jumatate apa, jumatate otet intr-un pulverizator. Aplica din belsug pe tot aragazul si las-o sa actioneze un minut – doua. Sterge apoi cu o carpa uscata sau un prosop de hartie. Nu uita sa cureti si butoanele si capacul.
4. Pentru petele mai vechi de grasime intarita, va trebui sa folosesti detergent de vase, aplicat pe o periuta de dinti, cu care sa freci bine zonele afectate. Sterge apoi cu o carpa umeda.
5. Scoate si capacele de pe arzatoare si pune-le intr-o baie de apa calda cu detergent de vase. Curata-le dupa ce s-au inmuiat cu periuta de dinti. Curata la fel si gratarul.
6. Arzatoarele le vei curata de resturi cu ajutorul unui ac.
7. Ridica plita si aspira firimiturile din interiorul aragazului. Curata grasimea adunata pe margini si pe dedesubt.
Dupa ce-ai facut toate aceste operatiuni, aseaza piesele la loc si bucura-te de un aragaz imaculat.
Sursa: apartmenttherapy.com
Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: