De regulă, masa de Revelion este compusă din mâncăruri tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă. Toți românii consumă, în mare parte, preparate de casă din carne de porc, pește, vițel și pui. Dacă ceva mai deosebit pentru invitații dvs, în acest material vă arătăm câteva idei rapid pentru masa de Revelion 2025!
Idei rapide pentru masa de Revelion 2025
Noaptea de 31 decembrie este așteptată de noi toți. Este momentul pentru care ne pregătim cu mult timp înainte. Pentru cei care nu petrec la restaurant Revelionul și așteaptă invitați acasă, le prezentăm câteva idei rapide pentru masa de Revelion 2025.
Musafirii cu siguranță se vor aștepta la platouri cu mezeluri, legume, salată de bouef și friptură la grătar, dar puteți să îi surprindeți plăcut cu niște preparate care nu sunt greu de făcut, dar sunt delicioase și gustoase.
Pe lângă tradiționalele preparate din carne de porc, salatele de vinete sau salatele de beuf, putem avea la aperitiv pentru masa de Revelion și preparate mai sofisticate. Iată mai jos o listă întreagă!
Ouă umplute cu brânză Cheddar
Ingrediente:
- 12 ouă
- 2 linguri de brânză Cheddar rasă
- 1/2 ceașcă de maioneză
- 1 lingură de muștar
- 4 felii de bacon.
Cum se fac:
Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.
Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate.
Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore. Poți decora ouăle umplute cu Cheddar și bacon cu câteva frunze de pătrunjel. Acestea se servesc reci, la antreu.
Tartine cu pastă de ton
Ingrediente:
- 2 conserve de ton bucăți în suc propriu sau chiar în ulei
- o jumătate de lămâie
- o jumătate de pachet de unt
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- o ceapă mică
- măsline pentru ornare
- sare
- piper.
Cum se prepară:
Se scoate tonul din conservă după ce se scurge apa/uleiul. Apoi se fărâmițează cu ajutorul unei furculițe. Se adaugă untul si se amestecă bine până se face o pastă omogenă. Se stoarce lămâia și se amestecă în continuare, apoi sarea și piperul. Gustați în permanență pentru a putea regla cât de sărată iese pasta. la final adăugați ceapa tăiată foarte mărunt și uleiul de măsline.
Amestecați până se omogenizează. Apoi puneți câteva felii de pâine la prăjit și te tăiați în formă de triunghi, dreptunghi sau pătrat. Puneți pasta de ton pe bucățelele de pâine prăjită și ornați cu măsline.
Ciuperci umplute cu parmezan
Ingrediente:
- 20 ciuperci champignon, mari
- 2 cepe albe, tocate mărunt
- 4 căței de usturoi, tocați mărunt
- o legătură de mărar
- o legătură de pătrunjel
- 100 g parmezan ras
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper negru, proaspăt măcinat.
Cum se prepară:
Se curață ciupercile, se spală bine și se desfac piciorușele. Pălăriile se lasă într-un castron cu apă până la utilizare, iar picioarele acestora se toacă mărunt.
Într-o tigaie se adaugă uleiul, ceapa, usturoiul și picioarele ciupercilor și se călesc împreună, până când se înmoaie și zeama lăsată de acesea se evaporă. Când sunt gata se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.
Între timp se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Se adaugă peste compoziția preparată anterior și se amestecă bine. Se unge o tavă încăpătoare cu ulei. Se scurg pălăriile de apă și se asează în tavă. Se presară deasupra sare și piper, apoi se umple fiecare ciupercă cu compoziția de mai sus.
Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minunte. Când sunt aproape gata se scoate tava și se presară parmezanul peste ciuperci. Se adaugă iar la cuptor până când parmezanul se topește și începe să se rumenească.
Bruschete cu cremă de păstrăv
Ingrediente:
- o bucată păstrăv afumat
- un pachet de unt
- două franzele baghetă
- o lămâie
- ulei de măsline 100 grame
- un cățel de usturoi
- busuioc, oregano, piper, sare.
Cum se prepară:
În uleiul de măsline se adaugă usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul, oregano și busuiocul. Se amestecă bine. Apoi se taie baghetele de franzelă în felii subtiri. Se unge cu pasta de ulei fiecare felie, iar apoi se pun la cuptorul încinsla 150 de grade C , câteva minute până devin crocante ( grijă să nu le ardeți)
Se ia păstrăvul afumat, se curăță de oase și de piele. Carnea se mărunțește și se amestecă cu bucata de unt până se face o pastă. Se adaugă zeamă de lămâie, sare si piper după gust. După ce pasta este gata se adauga pe feliile de pâine făcute cu busuioc și usturoi. Se așază pe un platou și garantat va fi cel mai apreciat aperitiv de pe masă. Se poate orna cu o feliuță de măslină.
Sursa foto: freepik