Inghetata apetisanta din comert este, in majoritatea cazurilor, o bomba calorica. Are peste 200 de calorii la suta de grame, adica jumatate din valoarea energetica a unui pranz sanatos si ar cam trebui evitata daca vrem sa ne ingrasam. Putem opta, in schimb, pentru o inghetata preparata acasa, cu inlocuitori ai zaharului, ai aromelor si ai colorantilor sintetici.
Niciun nutritionist nu-ti interzice sa consumi inghetata la vreme de canicula, insa nu o cumpara din magazin. Inghetata facuta acasa, dupa principiile unei diete sanatoase, are arome naturale, intense si sub 100 de calorii. Efortul minim de a invata cateva retete simple de inghetata te scapa de sute de calorii in plus, dar si de arome sintetice si de grasimi si zaharuri industriale, concepute sa creeze dependenta, potrivit doc.ro.
Retete de inghetata hipocalorica
1.Inghetata cu zmeura (90 calorii/100 g)
Amesteca in blender un iaurt degresat, 20 g de zmeura proaspata, 2 linguri de lapte (de vaca 1,5% sau de soia) si o lingura de sirop de artar. Toarna compozitia in forme de inghetata si las-o la congelator cateva ore. Daca nu ai zmeura, ciresele, afinele sau capsunele fac aceasta inghetata la fel de savuroasa.
2. Inghetata de banane cu ciocolata si nuci (70 calorii/50 g)
Pentru 2 portii, amesteca in blender o banana bine coapta cu 2 patratele de ciocolata neagra cu peste 70% cacao. Integreaza in amestec 10 g de fistic maruntit sau nuci romanesti maruntite. Dupa congelarea amestecului, imparte-l in 2 cupe si presara deasupra cativa fulgi de cocos.
3. Inghetata de pepene (60 calorii/100 g)
Pentru 2 portii, amesteca 100 g de pepene galben curatat si taiat in felii si 100 g de iaurt degresat cu o lingura de pasta de curmale si una de zeama de lamaie, apoi congeleaza amestecul in forme. Te poti rasfata la servire presarand deasupra cateva stafide.
E usor de preparat inghetata acasa. Tot ce trebuie sa faceti este sa combinati savoarea fructelor proaspete cu finetea si proteinele iaurtului si arome exotice si antioxidante de cacao, vanilie sau scortisoara,dublata de dulceata sanatoasa a siropului de artar sau a fructelor uscate.