Ingredientul pe care trebuie să-l pui în blatul de pizza. Dacă vrei să faci pizza la tine acasă, află că procesul nu este deloc complicat. În plus, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente! Pentru a ieși blatul ca la carte, trebuie să ții cont de anumite sfaturi! Vă prezentăm toate informațiile în materialul care urmează.
Ingredientul pe care trebuie să-l pui în blatul de pizza
Pizza este unul dintre cele mai îndrăgite preparate italiene și se bucură de popularitate la nivel global datorită versatilității și gustului său delicios. Partea bună este că o poți adapta după preferințele tale, fie că îți place cu multe legume, carne sau alte ingrediente. Prepararea unei pizze acasă poate fi surprinzător de simplă dacă ai la îndemână ingredientele potrivite .
De regulă, blatul de pizza se face simplu: din făină de grău, apă, drojdie, sare și ulei de măsline. Poate fi subțire și crocant sau mai gros și pufos. Totuși, există și un ingredient care oferă blatului un gust unic și o notă de frăgezime.
Lapte praf, ingredientul secret
Gospodinele cu experiență pun la blatul de pizza lapte de vacă sau lapte praf. Înlocuirea unei părți din apă cu lapte în aluat, sau adăugarea unei cantități mici de lapte praf, ajută la obținerea unui blat mai fraged și mult mai moale.
Experții în alimentație susțin că laptele oferă blatului o textură mai pufoasă după coacere. În plus, un strop de ulei de măsline adăugat în aluat poate contribui la frăgezime și la o crustă aurie delicioasă.
Rețeta simplă de pizza
Ingrediente:
- 350 g făină
- 7g drojdie uscată
- 240 ml apă călduță
- 2 lingurițe zahar
- 2 lingurite ulei de măsline
- o lingură de sare.
- 100 de ml de lapte.
- mezeluri preferate.
- oregano și busuioc.
Mod de preparare:
Dizolvă drojdia în apă călduță, adăugând și zahărul pentru a activa drojdia. Lasă amestecul să stea 5-10 minute până se formează spumă la suprafață. Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea.
Toarnă amestecul de drojdie peste făină, lapte și adaugă uleiul de măsline și începe să frămânți. Frământă timp de aproximativ 10 minute până când obții un aluat elastic și omogen. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să crească într-un loc cald timp de 1-2 ore, până își dublează volumul.
Preîncălzește cuptorul la 220°C. Întinde aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formând o formă rotundă sau dreptunghiulară, în funcție de tava folosită. Transferă aluatul pe tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei.
Întinde sosul de roșii pe suprafața aluatului. Presară mozzarella sau cașcavalul, adaugă ingredientele preferate, precum șuncă, salam, ardei, măsline etc.. Presară oregano și busuioc peste topping.
Coace pizza în cuptorul preîncălzit timp de 12-15 minute, până când marginile sunt crocante, iar brânza este topită și aurie. Scoate pizza din cuptor, las-o să se răcească câteva minute, apoi taie-o și servește-o.
Sursa foto: freepik