
Majoritatea oamenilor consuma dulciuri, insa putini stiu cat este de daunator zaharul. Cu toate acestea, exista foarte multe optiuni care pot inlocui zaharul cu succes. Si, daca sunt consumate in cantitati moderate, dulciurile nu doar ca sunt permise, dar sunt si indicate, pentru o alimentatie echilibrata. Pentru cei care doresc sa reduca sau sa elimine zaharul din alimentatia lor, am pregatit mai jos o lista cu 5 argumente care dovedesc ca mierea este un inlocuitor foarte bun.
5 motive care o sa te convinga sa inlocuiesti zaharul cu mierea
Este asimilata cu usurinta de catre organism – mierea contine fructoza si glucoza, doua glucide direct fractionate de albine. Astfel, organismul nostru asimileaza mierea mai usor decat zaharul;
Este antiseptica si antimicrobiana – consumul de miere ajuta la prevenirea infectiilor si la vindecarea problemelor respiratorii, precum si a plagilor si arsurilor superficiale. In plus, mierea este un antibiotic foarte puternic;
Este bogata in vitamine si minerale – spre deosebire de zahar, mierea este bogata in vitaminele B1, B2, B6, dar si acid folic si daca este consumata in cantitati moderate, ajuta la buna functionare a sistemului nervos central. In plus, aceasta contine potasiu, sodiu, magneziu, calciu si fosfor. De asemenea, mierea este o sursa de zinc care intareste organismul si furnizeaza seleniu, un antioxidant puternic;
Este mai dulce decat zaharul – pentru a indulci o batura cu miere, vei folosi o cantitate mai mica decat daca ai folosi zahar deoarece mierea are o putere de indulcire mai mare decat zaharul;
Este bogata in antioxidanti – cu cat mierea este mai inchisa la culoare, cu atat este mai bogata in antioxidanti, compusi chimici capabili sa interactioneze cu radicalii liberi.
In plus, mierea este buna pentru reglarea tensiunii arteriale, stimuleaza fertilitatea, reface ficatul si, nu in ultimul rand, previne racelile.
Foto: dabur.com
Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe Facebook: