Este vremea gratarelor si, cum micii nu pot lipsi din meniul celor care prefera carnea fripta, cel mai sigur ar fi sa ii preparati acasa, dupa o reteta traditionala pe care v-o prezentam in randurile de mai jos.
Pentru un gratar de mici din care sa se sature intreaga familie, aveti nevoie de 800 g carne de vita, 400 g carne de porc mai grasa, 250 ml supa concentrata de vita, 3-4 catei de usturoi, 1 lingurita cu varf de bicarbonat sare, 1 lingurita de piper, 1 lingura de cimbru si 1 lingurita de boia de ardei dulce.
Carnea de vita si de porc se da prin masina de tocat sau se marunteste cu ajutorul unui robot de bucatarie si se amesteca, adaugand supa putin cate putin, cam 25-30 de minute. Intr-un castron se toarna carnea tocata, piperul, cimbrul, boiaua, sarea, usturoiul zdrobit si 2-3 linguri de supa rece de vita. Se framanta energic si, cand pasta incepe sa se formeze, se adauga bicarbonatul de sodiu si se framanta din nou. Supa se va adauga in transe de 40-50 de ml pe masura ce e absorbita.
Cand stim ca e gata pasta si ce facem apoi
Cand pasta de mici e bine framantata, se tine de o lingura fara sa cada imediat. In acest moment, pasta de mici se transfera intr-un castron si se preseaza bine, ca sa nu ramana goluri de aer. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider minimum 12 ore inainte de a trece la pasul urmator.
Ca sa aiba crusta rumena si interior suculent, micii trebuie pusi atunci cand gratarul/tigaia sunt bine incinse. Se prajesc intai cate 2 minute pe fiecare parte. Mai lasa-i cel mult 10 minute si scoate-i rapid, daca nu vrei sa devina fazi si uscati!
Gratarul este acum parte integranta a activitatilor relaxante de weekend care implica si o descindere in inima naturii. Procesul este unul puternic personalizat, fiecare desfasurandu-se dupa priceperea si gusturile fiecaruia. Dar dincolo de retetele de preparare a carnii care joaca si ele un rol important intr-un rezultat final pe masura asteptarilor, e important ce tip de lemn sa alegeti in functie de carnea pe care o peparam la gratar, pentru ca si acest aspect isi lasa amprenta pe gustul final. Toate explicatiile, in acest articol de pe site-ul nostru.
Surse: gustos.ro, unica.ro.