O iubitoare de patiserie din Franța, Eryn Folle, a făcut publică rețeta de sa prăjitură invizibilă cu mere și pere.
Prăjitura poartă numele de ”invizibilă” deoarece fructele sunt tăiate în felii foarte subțiri (puteți folosi o răzătoare de tip mandolină dacă vreți felii absolut perfecte, dar se pot tăia foarte bine și la cuțit, dacă aveți puțină răbdare), iar apoi se vor confunda pur și simplu cu aluatul, fiind aproape invizibile în compoziție.
Prăjitură invizibilă cu mere și pere – ingrediente:
- 3 mere medii (sau 4 mici);
- 3 pere medii (sau 4 mici);
- 2 ouă;
- 100 ml lapte;
- 70 g făină;
- 20 g unt;
- 50 g zahăr;
- 1 plic de praf de copt;
- 1 lingură de aromă de vanilie;
- 1 vârf de cuțit de sare;
Pentru gătit se folosește un vas rotund, cu diametrul de 20 de centimetri. Alegerea fructelor pentru praitura invizibila cu mere si pere este și ea importantă, așa că vă sfătuim să alegeți soiuri foarte dulci de mere și pere. La o astfel de tavă, veți obține 4-6 porții de prăjitură.
Prăjitură invizibilă cu mere și pere – etape
Preîncălzim cuptorul la 200°C. Cernem împreună făina, praful de copt și sarea. Bateți ouăle cu zahărul până când amestecul se spumează și devine palid. Apoi adăugați untul topit anterior, laptele și aroma de vanilie. Bate din nou. Adăugați amestecul de făină treptat, fără a înceta să bateți.
Împărțiți cantitatea de aluat obținută în mod egal în două boluri. Curățați, îndepărtați miezul și semințele merelelor. Tăiați-le jumătăți, apoi tăiați-le foarte subțiri cu o mandolină sau cu cuțitul. Puneți-le treptat, pe măsură ce le feliați, într-unul din cele două boluri, amestecând pentru a le înmuia în aluat (acest lucru împiedică oxidarea feliilor). Faceți același lucru pentru pere, în celălalt bol.
Tapetați cu unt și făină tava de 20 cm (se poate folosi și o altă tavă, desigur, dar trebuie să dozăm ingredientele. La o tavă de 40 cm, de exemplu, se dublează cantitățile). Mai întâi turnați conținutul vasului cu aluat și mere. Se toarnă peste conținutul vasului cu aluat și pere. Se coace timp de 35 de minute la 200 ° C . Lăsați să se răcească în tava-matriță înainte de a presăra zahăr vanilat. Apoi, se taie în triunghiuri.
Desertul obținut este unul destul de ușor, ce poate fi consumat chiar și după o masă consistentă. Merge excelent cu o limonadă alături sau, de ce nu, cu un lichior din fructe (vișinată, zmeurată, gutuiată, afinată etc).
Citiți și:
Rețete de plăcintă cu mere în varianta mai simplă sau mai pretențioasă
Prăjitură cu cafea. Trei rețete pentru un desert fin și ușor de preparat