Putem slabi mancand burgeri, sarmale si chiar shaorma, spune medicul nutritionist Mihaela Bilic. Asta pentru ca, in primul rand, importanta este cantitatea si, in plus, e bine sa slabim mancand alimentele care ne plac.
Mihaela Bilic defineste „fast food” drept produsele pe care le gatim repede si le mancam repede. „E chiar un joc de cuvinte care spune: ia fast food si mananca slow (incet, n.r.). Sandvisul respectiv, mai ales daca il iei in varianta cea mai mica, si il mananci pe indelete, te-ai bucurat de el, ca e sandvis, ca e shaorma”, a spus nutritionistul, la Digi24.
„Pana la urma, ce avem acolo? O lipie cu cartofi si cu carne, cu niste legume si sos, e atat de gustoasa ca e irezistibila, nici nu stiu la cate calorii ar ajunge, poate chiar 1.000. Dar daca suntem zgarciti la sosuri si luam shaorma la farfurie, ca sa scapi de lipie, si mai pui langa un lapte batut, nu vad care este raul in aceasta poveste”, a adaugat Bilic. Medicul spune ca orice metoda de a slabi este buna, ca nu exista un anumit tip de mancare de slabit mai buna si ca totul vine din cantitate.
Fara calorii peste limita stabilita cu nutritionistul
Mihaela Bilic atrage atentia ca e importanta limitarea la numarul de calorii stabilit, indiferent ce mancam. „E important sa slabim cu mancarea care ne place si cu care suntem obisnuiti pentru ca apoi, in momentul in care vrei sa mentii greutatea, sa nu ai niciunele din frustrarile acumulate in timpul curei de slabire si din interdictiile pe care ti le-ai impus. Pentru ca organismul, in momentul in care ii interzici, va manca compulsiv si compensator tot ce a fost interzis.
Deci conteaza daca tu ai slabit doar cu piept de pui si salata, pentru ca dupa ce se termina slabitul, vei devora toate alimentele interzise. In schimb, daca tu in timpul curei de slabire, ai avut si prajitura, si snitel, si sandvis, deci nu ai acumulat niciun fel de frustrare legata de absenta acestor alimente.